כאבים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/11/2014 | 07:43 | מאת: קובי

שלום, עשיתי CT לפני כמה שבועות, הפענוח הוא בלטי דיסק מL2 עד S1 (כל הגב המותני לפי הבנתי). אני רוכב על אופנוע שטח בסופי שבוע אז החלטתי לקחת הפסקה מהרכיבות בינתיים עד שארגיש שיפור, העניין הוא שבמהלך היום אני מרגיש את השיפור אבל משום מה בלילה אני מרגיש שאני חוזר אחורה, כשאני קם בבוקר אני מרגיש את הגב יותר ( זה לא כאב חמור שמגביל אותי בתנועה, אבל כאב שקיים ולא עובר). האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להעלים את הכאב? ומה ההסבר לכך שדווקא בלילה שאני נח הכאב מתעצם? תודה מראש.

17/11/2014 | 15:45 | מאת: yoavapos

שלום קובי, הפענוח של בלטי דיסק הוא מאוד נפוץ בגילאים שבהם מתחילים שינויים ניווניים בשלד ולא בטוח שזה מה שגורם כאן לכאבים. יתכן שאופי הספורט שבחרת גורם לעומס משמעותי על הגב. כאבים בלילה הם אופניים אם יש דלקת , והכאבים והנוקשות בבוקר יכולים להיות אופיינים לדלקת או לאחר מאמץ משמעותי. בכל אופן מומלץ להוריד את העומס מהגוף עד שתרגיש יותר טוב ואז להתחיל לשלב תרגילי חיזוק לבטן ולגב שמאוד יכולים לעזור עם רכיבות שטח מרובות. הרבה בריאות

יתכנו כמובן סיבות אפשריותנוספות לכאב אבל בלטים משמעותיים בכל עמוד השדרה אומרים דרשני וסביר שהם גם קשורים לכאב וגם כנראה קשורים לרכיבה שלך בכל אופן זו תופעה מוכרת שהדיסק בלילה בשכיבה - כשהלחץ בו יורד - סופח לתוך הדיסק נוזלים מסביבתו ומתנפחת מה שגורם בבוקר להרגשת לחץ בגב ולעתים אף גורם להתעוררותמוקדם והרגשה ש"חייבים לצאת מהמטה ולעמוד:. עם עלייתהלחיץ במשך היום הלחץ מתאזן והכאב מוקל לשיפור המצב כדאי וחשוב לבצע פיעלות גופנית סדירה כולל בשעות אחהצ ערב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה