פריצת דיסק צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

08/11/2014 | 07:04 | מאת: אורן

לפני שנתיים סבלתי מכאבים בצוואר עם סחרחורות ביצעתי בדיקת MRI וגילו לי פריצת דיסק בצוואר ההמלצה הייתה לטיפול שמרני ולא ניתוחי הכאבים עברו אחרי כמה חודשים והכל היה בסדר. עכשו אחרי שנתיים הכאבים חזרו פתאום ונוסף להם גם כאב ראש ממושך בעוצמה בינונית שקיים כל הזמן. השאלה שלי האם יש נטייה לפריצת דיסק צווארי לחזור? והאם יכול להיות שהכאבי ראש קשורים לכאבים שיש לי? אני מצרף את בדיקת ה MRI מלפני שנתיים. מודגמת תעלה ברוחב תקין שק דוראלי תקין אותות תקינים מחוט שידרה צווארי אותות תקינים ממח עצם חולייתי c1-c2- בגדר הנורמה c2-c3- בגדר הנורמה c3-c4- בגדר הנורמה c4-c5 בגדר הנורמה c5-c6 בלט דיסק פרוץ מרכזי עם לחץ על השק הדוראלי עם שינויים ניווניים. c6-c7 בלט דיסק מרכזי דיפוזי. c7-d1 בגדר הנורמה התרשמות: בלטי דיסק המצויינים לעיל עם אותות תקינים מהחוט. אני רוצה לציין שאני בן 46 בריא בדרך כלל. אני מאוד מודה לך ואשמח להתייחסות ממך לשאלות שלי.

במצב כזה תתכן החמרה לאורך זמן עם התגברות הלחץ על החוט - מצב המחייב תגובה וכן יתכן כי מעורב כעתדיסק צווארי אחר מעל או מתחת כך או כך - זה בהחלט יכול להסברי כאב ראש ולאור הרקע - מצירך לדעתי דימות עדכני להבנת המצב הנוכחי ומשמועתו ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה