שורש עצב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

04/11/2014 | 17:53 | מאת: באדרי בארוך

ד"ר שלום, לפני תקופה הופיע אצלי כאב גב תחתון קל עם הקרנה לרגליים, כאב שהתבטא בכאב עמום חולשה והכבדה. ביצעתי צילומי MRI (צווארי גבי ומותני) לכל עמוד השדרה ע"פ הנחיית האורטפד והפענוח לא הראה שום אלמנט שלוחץ על חוט השדרה אלא להפך עמוד השדרה תקין והכל נראה בסדר גמור, בדיקת E.M.G הראתה נזק עצבי לשורשי L2-L4. הכירופרקט שביקרתי אצלו טען שיש לי תסמונת שריר הפיריפורמיס (Piriformis Muscle Syndrome). אשר לחץ ישיר של השריר על העצב הסכיאטי עצמו ולא שורשי העצבים המרכיבים אותו. האם בדיקת של דימות יכולה אולי לאבחן תקינות העצב הסכיאטי ואם כן איזה בדיקה כדאי לבצע למטרה זאת...? איזה בדיקות כן יכולות לאבחן טענה זאת חוץ מבדיקת דימות.? תודה למענה.

עניתי כבר על שאלה זו למטה ובפורום אחר בכל מקרה - אם יש חשד לתסמונת פיריפורמיס - יש בדיקות גופניות שיכולות לכוון לאישור או שלילת קיום הביעה ויש גם בידוקת דימות מכוונות לשריר זה שיכולת לעזור באבחנה ולא צריך להדגים את העצב הסכיאטי לכל אורכו לשם כך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה