שורש עצב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

30/10/2014 | 15:22 | מאת: סאמי עקיבה

שלום דר', האם יש בדיקת הדמייה אשר יכולה לעקוב אחר מסלול שורש עצב סכיאטי מגב תחתון עד אזור הברך. בדיקה שמטרתה לזהות אם קיים סוג של לחץ או דלקת על שורש עצב סכיאטי שיוצא מחוט השדרה לכיוון הרגל במיוחד שורש עצב שיוצא מאזור L2-L3. האם קיימת בדיקה שיכולה לאבחן תקינות אנטומית של השורש עצב סכיאטי...? האם צילום MRI של האגן ורצפת האגן יכול לספק תשובות חמטרה זאת..? תודה למענה.

זה ניתן טכנית ב - MRI אבל מצריך פרוטוקול בדיקה לא סטנדרטי וקשה לבצוע ולא מבוצע באופן שגרתי - לרוב אין בכך צורך ודי בשילו ממצאי EMG ודימות ממוקד למקום הבעיה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה