CT עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

04/11/2014 | 22:30 | מאת: הילה

ד"ר שלום, אמא שלי בת 60 עובדת כ-28 שנים עם ילדים, בשנים האחרונות היא סובלת המון עם כאבי גב, עשתה CT לפני שבוע והתוצאה נשמעת מפחידה, אשמח לשמוע את דעתך. תיאור הממצאים: הבדיקה בוצעה בחתכים מקבילים לגופי החוליות עם שחזורים קורונלים, סגיטלים ו-D3. לפי שחזור סקוליוזיס לימין. מבנים גרמיים עם שינויים אוסטיופורטים. הנמכה קלה של גוף החוליה D12 באספקט הקדמי-על רקע אוסטאופורוזיס. הנמכה של מרווחים בין חולייתיים ב-L3-L4 ו-D11-L1 עם פנומן ואקום-שינויים דגנרתיבים בדיסקים באזור. לציין גם סקלרוזציה של פלטות הסמוכות בגופי החוליות D12-L1. זיזים קדמיים בגופי חוליות עמוד שדרה גבי תחתון-צותני עליון ו-L3. במרווח D12-L1: בלט דיסק פורמינלי לימין עם סימני לחץ קל על השק הדורלי מימין ומלאות בפורמן נירלי ימני בגובה הזה. במרווח L1-L2: בלט דיסק אחורי ופורמינלי דו-צדדי עם סימני לחץ קל על השק הדורלי. במרווח L2-L3: בלט דיסק פורמינלי לשמאל ללא סימני לחץ משמעותי על השק הדורלי ומלאות בפורמן נירלי שמאלי בגובה הזה. במרווח L3-L4: בלט דיסק היקפי ולשמאל עם סימני לחץ משמעותי על השק הדורלי ומלאות בפורמן נירלי שמאלי בגובה הזה. במרווח L4-L5: בלט דיסק היקפי ולצדדים, יותר לימין, עם סימני לחץ משמעותי על השק הדורלי ומלאות בפורמן נירלי, יותר ימני בגובה הזה. במרווח L5-S1: ללא בלט דיסק. ציסטה עם בועת גז בסקרום משמאל. ארטרופטיה פאצטרית בעמוד שדרה מותני התחתון. היפרפלזיה של האדרנל השמאלי. פירור סיד קטן בפרנכימה של הכליה השמאלית בקוטב העליון. אבן כ-2 מ"מ באזור האגן של הכליה השמאלית (אבן לא חוסמת). ציסטה קורטיקלית כ-1.8 ס"מ בכליה הימנית-לקורלציה עם אולטרה סאונד. האם יש דרך לעזור ולטפל בה? תודה על התייחסותך, הילה (הבת המודאגת).

ראשית מדובר על שינויים שונים ורבים שמקורם בתהליכי שחיקה ובלאי של הסחוסים והמפרקים - כואב ולא נעים אבל לא מסוכן ולא מדאיג ולכן אין צורך להיות בלחץ שנית - הטיפול וההתמודדות מאד תלויים בממצאי הבדיקה הוגפנית והתרשמות ישירה מממצאי הדימות ולכן אין טעם לתת המלצות כלליות (מלבד פעילות גופנית וחיזוק שרירים) מציע להגיע ליעוץ מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

05/11/2014 | 12:34 | מאת: הילה

תודה רבה על התשובה. מה בנוגע לציסטות?

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה