ממצאי ct צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/10/2014 | 14:41 | מאת: כלנית, רקפת וכרכום

סןבלת מכאבי צוואר המקרינים ליד ולראש. להלן ממצאי ct-אשמח להסבר: יישור הלורדוזיס הפיזיולוגי הצווארי. C5-6: היצרות של המרווח הבינחולייתי. שינויים ניווניים אונקוורטברליים יותר משמאל עם היצרות של הנקב הנירלי מצד זה. ללא עדות לבקע סחוס דיסקי. C6-7: היצרות קלה של המרווח הבינחולייתי בלגגינג מינימלית אחורי של סחוס דיסקי ללא סימן לחץ על השק הטקלי. אסטיופיטים זעירים קידמיים בגופי החוליות. בת 39. ברקע- 2 ניתוחי עמ"ש מותני- l5-s1 דיסקטןמי ולפני כשנה l4-5 קיבוע TLIF. כעת גם פריצה בL5-S1. L3-4 האם ייתכן קשר בין הבעיות במותני לבעיות בצווארי? תודה

אין קשר בין הבעייות בצווארו ובמתני למעט שמדובר בתהלכים דומים התהליכים בצווא קשורים לשחיקה וגילך ואינם מסוכנים - כמו שאת כבר מכירה יש להם פתרון ניךוחי אםך יש טעם לדבר עליו לפי חומרת המצב והתגובה לטיפלים לא ניתוחיים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

06/11/2014 | 13:44 | מאת: יואב - פיזיותרפיסט מוסמך, אפוסתרפיה

עמוד השדרה בנוי חוליות חוליות שיושבות אחת מעל השנייה, כאשר חלק מהחוליות מקובעות כמו במקרה זה יתכן שחוליות במיקום גבוהה יותר יאלצו לעשות פיצוי על התנועה החסרה , דבר זה יכול לגרום לכאבים גם באזורים אחרים בעמוד השדרה. אין ספק שבגיל כל כך צעיר לעבור 2 ניתוחי עמוד שדרה זה דבר בעייתי. יש חשיבות גבוה לקבל הדרכה מקצועית על פעילות גופנית מותאמת לך ע"י פיזיותרפיסט מוסמך. צריך להקפיד במצבים כאלו קודם כל להעדיף את הטיפול השמרני בגלל הנזק ארוך הטווח שניתוחי עמוד שדרה יכולים לגרום למפרקים הסמוכים לניתוח. אין ספק שאם יש צורך בניתוח על פי המלצת רופא, אז כמובן כדאי להקשיב לו. עם זאת יש לשאול את דעתו של הרופא איזה עוד טיפולים שמרניים מומלץ לעשות על מנת לשמור על הגוף מנזק עתידי. יואב - פיזיותרפיסט מוסמך, אפוסתרפיה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה