כואב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

19/10/2014 | 03:17 | מאת: בן 30

היי אני עברתי תאונת דרכים מלפני שנה פלוס ומאז סובל מכאבים בגב תחתון שמקרינים לרגל ,, לאחר צילום ct מתגלה שיש בקעדסקלי מרכזי קטן עם סימני לחץ בגובה L4-5 ו l5-s1 הכאבים כמעט ולא חולפים לי ,, אני כבר חי עם זה זה מאות מפריע לי פוגעלי במצב רוח ובאיכות חיים במיוחד ושהכאבים כמעט 24 שעות שמקרינים לרגל ולירך ,, אשמח אם אקבל הסבר על מהות הפגיעה ומה אתה ממליץ שאני אעשה והאם יש סכוי שזה ילווה אותי לכל החיים או שניתן להתפטר מזה , תודה מראש

כדאי להגיע למומחה עמוד שדרה להבדק לבצע דימות מתאים ולאחריו - תוכנית טיפול קרוב לודאי שטיפול פיזיקאלי פיעלות גופנית מודרכת וכו - יכולים לשפר הרבה אם אלו לא יספיקו יש אמצעים נוספים כמו טיפולם אלטנרטיביים כירופקטקיה ואם יש צורך גם הזרקה או צריבת דיסק ועוד ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

03/11/2014 | 13:45 | מאת: יואב - פיזיותרפיסט מוסמך, אפוסתרפיה

עמוד השדרה בנוי מחוליות שיושבות אחת על גבי השניה , בין כל חוליה יש דיסק , שהיא רקמה סחוסית שמפרידה בין החוליות ובולמת זעזועים המגיעים מהקרקע . חוט השדרה יושב בתוך תעלת השדרה בתוך עמוד השדרה . מתוך חוט השדרה יוצאים עצבים לעבר האברים השונים . בתאונה שמערבת כוחות גדולים יכולה להיות תזוזה אלימה של החוליות והדיסקים שיושבים בניהם , ואז יכולה להיווצר בלט בדיסק או פריצה בדיסק שהן שני דברים שונים בהגדרה. ההקרנה יכולה להיות מלחץ ישיר על על עצב או שורש עצב , או מתגובה דלקתית שנוצרה בעקבות לחץ על שורש עצב . הקרנה יכולה להופיע בכל אחד מהמקרים אך אופי ההקרנה משתנה . אם ההקרנה היא קבועה 24 שעות , וטיפול שמרני ופעילות גופנית , תרופות וכדומה לא מקלים על הכאבים , אז מומלץ לפנות חזרה לאורתופד ולהתייעץ לגבי המשך הטיפול שיכול לכלול זריקות או אף התערבות כירורגית על פי שיקול דעת הרופא.

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה