פענוח MRI לגב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

14/10/2014 | 11:23 | מאת: מיכל

שלום, עברתי לפני 10 שנים ניתוח עקב פריצת דיסק בגב התחתון. לאחר התדרדרות וכאבים עזים לאחרונה עברתי בדיקת MRI שתוצאותיה הן: 2 - ללא עדות לבלט דיסק. L2-L3 - בקע דיסק אינטרא פורמינלי ימני, ללא עדות ללחץ על העצב בפורמינה. L3-L4 - בקע דיסק אינטרא פורמינלי ימני עם הצרות הפורמינה הנוירלית מימין, ללא עדות ללחץ על העצב בפורמינה. L4-L5 - בלט דיסק דיפוזי קל, ללא עדות ללחץ על העצבים או השורשים. L5-S1 - מצב לאחר ניתוח עם הרניאציה סביב השק הדורלי דרך הלמינקטומיה, ללא עדות ללחץ על השק הדורלי או השורשים. ללא עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום. התרשמות: מצב לאחר למינקטומיה L5-S1 עם הרניאציה ויצירת פסאודומנינגוצלה של השק הדורלי בגובה של L5-S1. בקעי דיסק L2-L3, L3-L4 אינטרא פורמינליים מימין. מה אומר הפענוח הנ"ל? מה עושים עכשיו? האם זה מצב לניתוח נוסף ? תודה !

הפענוח לא ממש מובן לי - התיאור קצת עמום ולא חד משמעי אבל איני בטוח שפריצות הדיסק בעמוד השדרה העליוןם ב - L2-3-4 אכן לא משמעותיות ולא לוחצות כמו שנכתב וכן לא ברור לי מה קורה באיזור הניתוח יתכן שאפשר לנסות להשיג מידע נוסף על מקור הכאב בדיקות נוספות, או לנסות ולטפל בכאב בהזרקה ממוקדת אם לא יועיל - אפשר אולי לשקול ניתוח אך בודאי שלא הייתי בוחר בדרך זו כטיפול ראשון במדה שתרצי את מוזמנת לתאם פגישת יעוץ מסודרת במרפאתי על מנת לבדוק אותך לעיין בבדיקת ה - MRI ולשקול כיצד להתקדם ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה