ניתוח סקוליוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/10/2014 | 20:20 | מאת: נעמה

שלום קוראים לי נעמה ואני עוד חודש בת 20. ביולי 2013 עשיתי ניתוח סקוליוזיס. הייתה לי עקמת מאוד קשה. עקמת עליונה 73 מעלות ועקמת תחתונה 45 מעלות. כתוצאה שמו לי ברזלים וברגים כמעט לאורך כל עמוד השדרה מה שמאוד מגביל אותי מבחינת תנועה. במשך שלוש שנים הצבא מורח אותי וממשיך לקבוע לי וועדות רפואיות. יש לציין שאני גרה בחוץ לארץ כבר שנתיים וחצי ושנאלצתי לטוס לארץ לכבוד כל וועדה (מה שעלה לי הון תועפות מאוסטרליה) בוועדה האחרונה לפני חודשיים הפתיעו אותי וקבעו לי צו גיוס לנובמבר (אני ממש לא מרגישה כשירה לגיוס ובטח לא בגיל 20) הלכתי לאורתופד שלי והוא כתב שאינני כשירה לשירות ביטחון ואמר לי שהוא לא מבין למה בכלל ניסו לגייס אותי ולבזבז את הזמן שלי מלכתחילה (בדרך כלל שולחים את תאריך הניתוח וישר מקבלים פטור עוד לפני הניתוח עצמו) שלחתי את זה לצבא וקיבלתי וועדה רפואית חדשה. קבעתי טיסה והגעתי לארץ יום לפני הוועדה (לפני שבוע) אחרי שעמדתי שלוש שעות בתור נאמר לי שהאורתופד הלך הביתה וקבעו לי וועדה חדשה ל22.10 כשהחג יגמר. השאלה שלי היא, מה הולך לקרות בוועדה הרפואית הזאת? האם הם יכולים לגייס אותי בניגוד להמלצת הרופא? האם אני יכולה להתלונן על כמה שהם מזלזלים בזמן שלי? כרטיס לפני חג סוכות עולה כמעט כפול שלוש מהמחיר הרגיל(!!!). נדמה שפשוט לא איכפת להם! יש לציין שכל ה3 שנים האלה אני לא יכולה להרשם ללימודים או להתחיל עבודה רצינית כי אני כל הזמן צריכה לחזור לארץ (עברתי בערך 11 וועדות מאז הניתוח) תודה רבה!

מלבד זה שאני מצטער לשמוע על ההתנהלות המעצבנת כלפייך אין לי הרבה עצותטובות לצערי כעקרון אחרי ניתוח עקמת מקובל לקבוע פרופיל 24 בלתי כשיר זמנית לפחות לשנה בהמשך הפרופיל יכול להיות בתחום הכשירות (כמובן לא קרבי) אבל זה תלוי במידת האיזון של התקין עד כה ההחלמה התקדמה היטב ותסמינים מהם את סובלת אולי כיום לא ברורה לי ההתנהלות העקשנית מולך ונראה לי מהצד לפחות על סמך מה שאת מספרת - שיש כאן דברים מעבר לפן הרפואי בכל אופן אם ועדה רפואית תקבע לך פרופיל כשיר (סביר ש - 45) צה"ל בהחלט יכול על פי חוק לגייס אותך. ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה