עקמת, החמרה, ופיתוח הגוף.

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/10/2014 | 14:35 | מאת: עמיר

אני בן 17, אני לא בדיוק יודע אם יש לי עקמת. יש לי שכמה אחת ממש ממש טיפה יותר גבוה מהשניה, ואחת קצת יותר בולטת, בעיקרון אני גם מאוד רזה , אז זה יכול ''להבליט''. אך עמוד השדרה נראה ישר (צילמתי והסתכלתי בכמה זוויות ותמונות), עמוד השדרה עצמו ישר, נראה כי ה ''נקודות'', בקצב אחיד ולא נוטות, אני לא רופא, אז לפחות לא משהו חריג. אני סיימתי את הגדילה הכללית שלי (גובה). זאת אומרת שגם העקמת (במידה ויש), תפסיק להחמיר?. והאם אפשר להתאמן במכון כושר ולפתח את הגוף? להרים משקלים כבדים ותרגילים מורכבים כמו סקוואט, דדליפט ועוד. כי אני מאוד רוצה להתאמן. זה לא יגרום לאי שוויון בגוף או להחמרה? אפשר להתאמן חופשי עם משקלים כבדים ותרגילים מורכבים? פיתוח הגוף זה משהו שיהיה לי מאוד קשה לוותר עליו .. ואני רוצה לקחת את זה לרמה גבוה יחסית, לא מתאמן חובב.

אפשר אבל לפני כן בכל זאת רצוי בדיקת רופא ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה