שאלה לגבי התכווצויות שרירים (muscle spasms)

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

10/10/2014 | 07:09 | מאת: אליהו

לד"ר רנד שלום רב, מאוד אודה לך אם תוכל לענות על השאלות הבאות. אני סובל מבלט דיסק L4 - L5 וספונדילוסיס בגב התחתון ומסתדר עם טיפולים שמרניים - פעילות גופנית, טיפולים כירופרקטיים ותרופות להרפיית שרירים ושיכוך כאבים בהתאם לצורך. בחורף שעבר סבלתי המון מהתכווצויות שרירים בגב התחתון (back muscle spasms) בעת השכמה בבוקר ולפעמים בשעות ערב גם לאחר שחייה מאוד עדינה. בהמשך אלה חלפו ובמהלך כל עונת הקיץ לא סבלתי מהם בכלל. בשבוע האחרון במהלך החגים ההתכווצויות חזרו. האם יש קשר בין התקררות במזג האוויר והתופעה הזו? שנית, המומחה ע"ש אתו התייעצתי המליץ של שימוש בתרופה Baclosal להקלה על התכווצויות אלו (20 מג' פעם ביום). האם עדיף לקחת את התרופה לפני שינה או בעת השכמה בבוקר? האם גם וולטרן רגיל או מי מהתרופות האחרות הקיימות בשוק יכולות גם לעזור כאן? בתודה ובברכת חג שמח, אליהו

אין קשר למזג האורי אלא למדת הלחץ של הבלט על שריש העצבים אין בעיה בין בקלוסל לוולטרן אבל להבנתי וידיעתי בקוסל עובד על ספאסטיות הנגרמת מגירוי של חוט השדרה ובאיזור המדובר בעמוד השדרה המתני כלל אין חוט שדרה אלא עצבים בלבד ולא ברורה לי האינדיקציה לטיפול זה. ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה