הקשר בין עמ"ש מותני לצווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

10/10/2014 | 00:56 | מאת: מרמלדה

בת 39. בעברי דיסקטומי l5s1 ולפני כשנה TLIF L4-L5. בחודשים הראשונים שיפור, אך לאחרונה כאבים והתקפים מדי פעם. MRI מראה שינויים פוסט באספקט שמאלי של תעלה ספינלית ושינויים דגנרטיביים ב END PLATE מסוג MODIC2, בלט בגובה L3L4, בקע דיסק פורמינלי מימין והיצרות פורמינלית ימנית L5S1. נמצאת בהתקפה חריפה מזה 3 שבועות ולכן נשלחתי לMRI חוזר, שטרם בוצע. מעבר לזה כאבי צוואר עם הגבלה בתנועה, הקרנה מדי פעם לימין, בעיקר לחלק החיצוני של הזרוע. הרופא שלי חושד לפריצות גם בצוואר והמליץ עלCT, ממתינה לאישור. האם קיים קשר בין המצב העגום של עמ"ש המותני לבייות שהחלו בצוורי? מעיין אפקט דומינו וזה מה שצופן לי העתיד- עוד ועוד פריצות? מה פירוש הMRI שביצעתי לפני כחודשיים ומדוע הרופא מתעקש על בדיקה נוספת- האם בטווח זמן כה קצר יכול להתחולל שינוי דרסטי? אובחנתי לאחרונה גם כחולת פיברומיאלגיה- האם יש קשר בין הדברים? תודה

אין קשר לצוואר ואין אפקט דומינו - זה לא קיים. כמו שהדיסקים המתניים עוברים תהליכי זחיקה ונפגעים ומתנוונים זה יכול לקרות לאורך כל עמוד השדרה בדיסקים הצוארים הגביים ואחרים בלי קשר לניתוח פיברומיאלגיה יכולה להעצים הכאב אם כי לא בראור לי על סמך מה נקבעה האבחנה ולא ברור לי אם היא אכן מבוססת ה - MRI החדש נועד לברר כנראה אם מדובר בפגיעה חדגשה בדיסק סמוך לניתוח או בממצאים המעידים על בעיה ביאוזר הניתוח עצמו ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה