לאחר ניתוח למיניקטומיה L3-L4

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/09/2014 | 17:55 | מאת: אמיר

שלום, ידיד טוב בן 40+ עבר ניתוח למיניקטומיה L3-L4 לפני 4 חודשים ומאז כאבים עזים ברגליים הליכה ספסטית וירידה משמעותית במיניות. בביקורת אצל אורטופד גב מנתח פעמיים אמר שהמצב הינו סביר לאחר ניתוח זה והמליץ על ביקורת בעוד 3 חודשים. בבדיקה אצל נוירולוג - ללא סימני חולשה מוטורית, סימנים לכאבים פירמידליים כנראה בשל דיסקופטיה של D10 ( סיטי ע"ש גבי לפני ניתוח דיסקופטיה D6-0 ) בפינסקי דו"צ חיובי וקולנוס. הומלץ על מתן ליריקה 50 מ"ג פעמיים ביום ואם אין שיפור להעלות ל 75 מ"ג וגם על ביצוע MRI ושאין צורך בבירור נוירולוגי נוסף. האם מהלך זה נחשב לתקין לאחר ניתוח כזה? האם זה פגיעה בעצת כתוצאה מניתוח והאם בכלל זה ניתן לבירור? אודה לכם על תשובתכם בנושא. בתודה רבה מראש.

התיאור שלך מתאים ללחץ על חוט השדרה ולא קשור ישירות לניתוח המתני שעבר נשמע שיש לו לחץ על חוט השדרה הגבי אולי ב - T10 כמו שכתבת - ואולי זו בכלל היתה הסבה לתסמינים לפני הניתוח. בכל מקרה נשמע שמדובר בתסמינים משמעותיים שלא הייתי ממליץ להזניח אותם - ומציע להגיע ליעוץ מומחה עמוד שדרה בהקדם ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

29/09/2014 | 15:32 | מאת: אמיר

תודה רבה דר, אמסור לו מיד ואציע לו שיתאם ייעוץ..המון תודה!

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה