בלט דיסק צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/09/2014 | 16:54 | מאת: נחשון .ק

עקב כאבים ממושכים בשנה האחרונה בכתף ובמיוחד בצוואר החליט האורטופד שאני אעשה אולטרא סואונד בכתף ו-MRI צווארי . בדיקת הא.ס ללא ממצא פתולוגי ואילו ה-MRI הראתה :מודגמים בלטי דיסק לא גדולים ב- c5-c6 c3-c4 c4-c5 עם לחץ קל השק , ללא לחץ על החוט . המעבר הקרניוצרביקלי תקין . חוט השדרה תקין ללא עדות לסיגנל פתולוגי או האדרה פתולוגית . אין עדות לכלי דם פתולוגים בתעלה ספימלית או עדות לפיזור משני . מודגמים שינויים ניווניים בעמוד שדרה צווארי ללא עדות לשברים , פריקות או שינויים הרסנים בחוליות הצוואריות והגביות העליונות . שאלתי : האם הממצאים מקנים אחוזי נכות בביטוח לאומי ואם כן מה סדר גודל ? האם יש טיפול פרט למשככי כאבים ופיזיותרפיה ?

יש טיפולים שונים אחרים אבל קודם כל נסה טיפולים אלו אשר לנכות - היא נקבעת על פי ממצאי הבדיקה הגופניתולא על פי ממצאי בדיקות דימותולכן קיום או היעדר ממצאים בדימות אינו מהווה עילה לתביעת נכות אלא רק אם הוא מלווה בממצאים מגבילים משמועתיים גם בבדיקה הגופנית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

24/09/2014 | 12:47 | מאת: שרון

שלום נחשון וחג שמח קראתי את הודעתך וחשתי הזדהות פיזית ונפשית. רציתי לשמוע כמה זמן אתה סובל מהתופעה וכיצד אתה מתמודד עם הכאבים. אשמח אם תחזור אליי בפורום או דרך מייל אם תרצה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה