עמוד השדרה מותני +צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

21/09/2014 | 20:52 | מאת: רבקה

שלום רב, בת 64 סובלת מכאבי גב בחלק התחתון וכמו כן כאבים בצוואר בצילום ע"ש מותני המיסקרוליזציה 5L בצד ימין . ספונדילוליסטזיס ) גלישה לרוחב כ2-מ"מ (של חוליה 4L . היצרות ניכרת של מרווח הבין חוליתי בגובה חוליות S1-L5. שינויים ספונדילוטיים בחוליות מותניות . צ' ע"ש צווארי אוסטאופיטים קדמיים קטנים בחוליות 5C-6 הצרות מרווחים הבין חוליתיים בגובה חוליות C5-6-7-D1 זקיפות יתר בע"ש צווארי . אשמח להסבר תודה רבקה

24/09/2014 | 12:28 | מאת: אברהם אלקיים

מודגמת חולית מעבר L5 עם סקראליזציה דו צדדית יש רושם של אוסטאופורוזיס:מודגםאובדן גובה יתדי בחוליה L1 גוף החוליה L2 השולים האחוריים של גוף החוליה L2 קשתיים עם לחץ על השק הדוראלי התעלה הגרמית אינה מוצרת:בגובהL3-4 מודגמת היצרות התעלה הרכה.ליגמנטה פלאבה מעובים הנקבים הבינחולייתיים מוצרים הגובה L4-5 יותר מימין-L3-4 מודגמת היצרות התעלה-L4-5 יותר מימין D12-L1

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה