כאבי גב ונימולות וזרמים ברגלים

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

15/09/2014 | 13:55 | מאת: יהודית

שלום רב, בחודש יולי 2014 הרמתי קלסר כבד בעודי יושבת על הכסא הרגשתי כאב בגב חד בגב ניסיתי לקום מהכסא והרגשתי כאבים חזקים. פניתי לאורתופד שנתן לי אטופן ומנוחה בבית עדיין יש לי כאבים בגב והרגל נרדמת ועוברים לי זרמים. עשיתי צלום סי.טי. להלן תשובות:במרווח L2-L3 - מרווח דיסקלי מוצר. זיזים היקפיים מינימליים בגופי החוליות הסמוכות, בלט דיסק דיפוזי בינוני עם לחץ קל על קדמת השק הטקלי, משיק במהלך של שני השורשים אך השורשים אינם מעובים. שומן אפידורלי קדמי מעט מחוק. במרווח L3-L4 -בלט דיסק דיפוזי מינמלי משיק לשק הטקלי אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים. במרווח L4-L5 - שינויים אוסטאוארטרוטים במפרקים הפצטרים עם עיבוי של ליגמנטם פלאבום גורם ללחץ באספק האחורי של השק הטקלי. בלט דיסק דיפוזי קל משיק לשק הטקלי אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים התעלה הספינלית מוצרת עד 8 מ"מ. במרווח L5-L6 - מרווח דיסקלי מוצר משני לניוון דיסק ותופעת ואקום גסה בתוכו. זיזים היקפים ואי סדירויות בלוחיות הסמוכות. בלט דיסק דיפוזי קל משיק לשק הטקלי ובמהלך של שני השורשים אך השורשים אינם מעובים. שומן אפידורלי קדמי מחוק. מה אומרת התשובה לסי.טי. האם זה נובע מהרמת הקלסר בצורה לא טובה?

הקלסר רק חשף ראת הבעיות שתחת פני השטחל - שינויים ניווניים את צריכה פיזיותרפיה וחיזוק שרירים בשלב ראשון אום לא עוזר - לפנות למומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה