ארטיפקט מתכתי אחרי ניתוח למינקטומיה - רשלנות ????

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/09/2014 | 00:35 | מאת: מני

לפני כשנה עברתי בבית חולים מח' נוירוכירורגיה ניתוח בעמוד שדרה לכריתת גידול שפיר בחוליות המותניות L1 -D11. הניתוח בוצע ע"י שני מנתחים ,אחד מהם מבלי לפרסם את שמו מאוד מוכר ומוערך בתחום . בדו"ח הניתוח כתוב שהשתמשו בניטור אלקטרופיזיולוגי יציב לאורך כל הנתוח.זיהוי גידול ימני הדוחק את הקונוס ומרבית השורשים לשמאל, מקיף חלק מהשורשים .חיתוך הקפסולה והוצאת נתחי גידול פריכים ורכים תוך קפסולריים עד לדקומפרסיה של רוב תוכן הגידול . בהשוואה להדמיה -MRI + CT לפני הניתוח ומספר חודשים אחרי הניתוח בוצע שוב MRI מודגם ארטיפקט מתחתי באזור הניתוח D12.אורטופד , רופא שיקומי ונוירולוג בקופת החולים הפנו אותי בדחיפות למנתח ובמקביל חזרתי שוב על בדיקת ה-MRI והיא שהייתה ללא שינוי !!! לדברי המנתח , יתכן שנשאר שבב מיניאטורי מהמקדח ולדעתו אין לזה כל חשיבות ,מה גם שמניסיונו זה קורה לפעמים ולא צריך לעשות דבר ...... תגובתו בנוסף שהוא לא מתרגש מכך כלל . אני לא רופא , אבל למען האמת זה נראה לי מוזר שבמכשירים רפואיים בהם נעזרים מנתחים בכירורגיה על בני אדם קורה דבר כזה . אחרי הכול זאת לא נגרייה או מסגריה ואסור שדבר כזה יקרה. אין לי מושג לגבי ההשלכות של העצם הבלתי מזוהה (עלול לזהם את המקום , הפרעה בפעילות ותקינות חוט השדרה והעצבים ,שינוי פוזיציה בעתיד וכו)ולדברי המנתח רק אם ינתח שוב יוכל לאמת מה העצם החשוד . אציין שגם אחרי השיקום נותרתי עם רגל חלשה ויש שיתוק במספר שרירים ברגל ולפי דעתו של הרופא זה כנראה כבר לא ישתפר ויהיה כרוני ( בצעתי גם EMG ) , אני הולך עם סד ( עקב דרופ פוט )ונעזר לעתים קרובות בקב . מאז הניתוח אין אונות עד עצם היום הזה !!! הבנתי שהמנתח לא אחראי על התוצאה של הניתוח ולכן לא פניתי לייעוץ . אציין שלפני הניתוח יכולתי ללכת ואפילו הגעתי למחלקה ביום הניתוח בכוחות עצמי ( אמנם עם כאבים ) וללא כל עזרים כמו קביים או כיסא גלגלים . שכחתי לציין פרט מאוד מעניין , כשהייתי לפני שבוע בביקורת אצל הרופא נוירוכירורג (הראשי שניתח אותי ), ופרסתי לפניו את דאגתי בעניין האטיפקט המתכתי באזור הניתוח המודגם שוב בהדמיה MRI ,לא הייתה שום התייחסות לנושא במכתב סיכום הביקור וזאת למרות שבפניי הוא ציין בע"פ את העובדות שציינתי במכתבי כמו : זה שום דבר ,כנראה שבב מיניאטורי שניתק מקצה המקדח ולא צריך לעשות דבר בנדון . אציין שהריאתי לו באותו ביקור הפניות של מספר רופאים כמו אורטופד , נוירולוג , רופא שיקומי , ואפילו נוירוכירורג / מנתח (בבית חולים אחר )שמשמש יועץ מטעם קופת החולים בו הם מפנים אותי לייעוץ אצל המנתח בשאלת הארטיפקט העצם הזר , במכתב סיכום שנתן לי בסיום הביקור כתב רק המשך פיזיותרפיה והמשך בירור בעניין הסוגרים וזאת בגלל אי שליטה חלקית של הסוגרים בחודשים האחרונים שנמצאת בברור עם המחלקה המתאימה בבית חולים . ד.א נוירוכירוג שמשמש יועץ לקופת חולים לא הקל ראש והמליץ על הדמיה של CT שתדגים את העצם החשוד טוב יותר . מכיוון שאני סובל מעוד מחלות רקע ועברתי בשנים האחרונות מספר רב של CT ,לא בצעתי עד עכשיו את הבדיקה שהמליץ . מה דעתך ? האם יש מצב שיש רשלנות רפואית או שניתוח מהסוג הזה לא מבטיח דבר ? דבר נוסף : עברתי לפני מספר ימים ועדה רפואית מטעם ביטוח לאומי והם הורידו לי את הנכות הרפואית מ-100 אחוז (לפני כמעט שנה ) ל-65 אחוז !!! אציין ששהיתי 3 חודשים בשיקום אחרי הניתוח . הייתי לבד בוועדה ללא עו"ד ,אבל הייתי מצוייד בכל המסמכים כולל EMG שמראים על שיתוק כרוני של חלק מהשרירים ,על דרופ פוט ברגל ימין ועל אי שליטה בצרכים מידיי פעם ,אי יכולת להתאפק בנוסף אני נוטל ליריקה ומטופל במרפאת כאב .אני מתכוון לערער ושאלתי עם מכתב מרופא פרטי יכול להוסיף או שאין טעם במסמכים נוספים ? אולי עשיתי טעות שלא נעזרתי בעו"ד ? מצטער עם הארכתי , ניסיתי לציין דברים חשובים בכול התהליך שעברתי . תודה מראש ושנה טובה

אני מציע לך להירגע לרדת מכל העניין ולשכוח ממנו - אתה מתחיל לנפח בלון מלא אויר חם שאין בו כל ממש זה ממצא רגיל ושכיח אחרי ניתוח מסוג זה, אין בכך כל סכנה וכל בעיה לא של זיהום לא של תגובה לגוף זר ולמען האמת אפילו לדבריך לא נגרם לך שום נזק - אז לא ברור לי על איזו רשלנות אתה מדבר - כשאין נזק. אתה מחפש בעיות במקום שאינן והכל תקין למען האמת - אנשים מסוגך גורמים לי בכל פעם לשקולאם אניבאמת רוצה להמשיך לעזור לאנשים. מאד מתסכל לראות איך אנשים שעשית הכל כדי לעזור להם - והכל עבר כשורה וחלק ותקין - מחפשים מתחת לאדמה תירוצים לתבוע כדי להרוויח כמה שקלים גם כשלא נגרם להם כל נזק - בליל לעצור לשניה ולחשוב מה מה פעולה כזו גורמת למנתח - איזו טלטלה בחיים שלו - ועל מה? על שטות שאין כל סבה בכלל לעצור לדבר עליה - מה שנקרא - אבןם שטפש אחד זרק לבאר גם מאה חכמים לא יוציאו. בקיצור - אם אתה אכן נבל שמחפש להתעשר על חשבון המנתח שלך - אתה מוזמן ללכת על זה - אבל אני מבטיח לךשאחרי שתבזבז זמן יקר כסף רב ואנרגיות נפשיות רבות וכנל גם המנתח שלך - תשלח בבושת פנים הביתה על ידי בית המשפט. אם אתה לא נבל - אז תפסיק לדאוג ושכח מהסיפור כי מדובר במצב רגיל אחרי ניתוח כזה - ללא כל סכנה נזק או בעיה . ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

02/10/2014 | 21:22 | מאת: מני

בעקבות תגובתך או יותר נכון בעקבות תגובת יתר שלך , עכשיו אני רוצה להגיב ולהעמיד דברים על דיוקם . מה שלך ברור כשמש כרופא מנוסה ומלומד לא בהכרח ברור וידוע לי . דווקא הרופאים כמו הנוירולוג , רופא שיקומי והאורטופד עשו מזה עניין ואפילו ייעצו לי ללכת לרופא בכיר אחר כדיעה שנייה .אז אם רופאים מלומדים לא מקלים ראש , מה אני אגיד ......... התמקדת רק בעצם זר שנראה היטב ואם אר איי ואילו אני ציינתי שלפני הניתוח סבלתי מכאבים אבל הייתי יכול ללכת ואף הגעתי לניתוח בכוחות עצמי וללא אביזרי עזר ואילו אחרי הניתוח נשלחתי לשלושה חודשים בשיקום אורטופדי כי לא הייתי מסוגל ללכת . היום אחרי כשנה מהניתוח אני הולך עם סד ונעזר בקב כי חלק מהשרירים כמעט משותקים כי העצבים ההיקפים כנראה לא מעצבבים אותם וזה נראה היטב ע"י ה- emg שעברתי מספר חודשים אחרי הניתוח ומספר חודשים לפני הניתוח . על כך נשאלת השאלה האם נגרמה רשלנות רפואית .שים את עצמך לרגע במקומי ושכח לרגע את היותך רופא ואמור לי בבקשה מה אתה היית עושה במקומי (בנוגע לנכות אין אונות , אי שליטה חלקית על הסוגרים שהופיעו אחרי הניתוח ).....? מאחל לך שנה טובה וגמר חתימה טובה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה