שאלה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

09/09/2014 | 18:00 | מאת: בדוי

שלום ד"ר, אני בת 17 בחודש נובמבר ביצעתי mri בעקבות כאבי גב לאחר צילום ct.. בct: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ מינימלי על השק הדורלי L4-5. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי L5-S1. סקוליוזיס קלה קמורה ימינה בעמוד שדרה תחתון. בMRI מודגמת הדגשה והרחבה של התעלה המרכזית בעמוד שדרה גבי בגובה D3-4 עד גובה D10-11 (סירינגומיאליה מינימלית) ). בלט דיסק ימני שגורם לחץ על חוט השידרה ופוחס אותו מעט ללא שינויים מיאלופתיים בגובה D2-3. בלט דיסק ימני ללא עדות ללחץ על חוט השדרה בגובה D9-10. בבדיקת EMG ברגליים חשד לנזק נוירוגני ללא פעילות ספונטנית בפיזור שורשי L5-S1. ניבדקתי אצל אורתופד שאמר שזה רק בלט. ניבדקתי אצל פרופסור גיבשטיין שאמר שיש מקום לשאיבת דיסק אך לא המליצו לי. הומלץ לי אחרי 2 בדיקות אצל נוירוכירורג כריתת דיסק.. לא עשיתי שום דבר מאלו ועם הזמן זה החלים.. יש לציין שהייתי מאושפזת ולא יכולתי ללכת לבד. אני סובלת מהגב מיוני 2013.. בחודשיים האחרונים הייתה הקלה גדולה וביום שבת לפני כ4 ימים שוב חזרו הכאבים יותר חזקים. התכופפתי להרים משהו מהריצפה ולא יכולתי להתיישר ועכשיו כואב לשבת כואב לשכב על הגב או להסתובב לצדדים כואב להזיז את הרגל להשתעל להתעטש. מה לעשות? האם MRI עדיין בתוקף? יכול להיות שזה החמיר? יש משהו שאתה יכול להמליץ לי? תודה רבה

יתכן שחלה החמרה - קשה להעריך בלי לבדוק אותךףאבל אם בממצאי הבדיקה יש שינוי- יתכןם שיש מקום ל - MRI עדכני על מנת להעריך את הסמה להחמרה - ויתכן שחל שינוי לעומת בדיקה קודמת ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה