ממצאי בדיקה מכון MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

02/09/2014 | 16:43 | מאת: עמית

עברתי בדיקת MRI במכון הרפואי ברזילי בתאריך 17.8 בעקבות כאבים בגב. ממצאי הבדיקה: סריקה L1-L2:ללא עדות לבקע דיסק, הפורמינות חופשיות. סריקה L2-L3:ללא עדות לבקע דיסק, הפורמינות חופשיות. סריקה L3-L4:ללא עדות לבקע דיסק, הפורמינות חופשיות. סריקה L4-L5:ללא עדות לבקע דיסק, הפורמינות חופשיות. שינויים ספונדילוארטרוטיים קשים במפרקים פצטלים. רטרוליסטזיט מינמלי של L5. סריקה L5-S1 ללא עדות לבקע דיסק, הפורמינות חופשיות. שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים פצטלים. רציתי לקבל חוות דעת על מה התוצאות מראות ומה הטיפול הראוי . התור לאורטופד בעוד חודשיים .

מראה בעית שחיקה במפרקים האחרויים במרווח דיסק L4-5 - לדעתי לא קראו באופן מלא את הבדיקה וסביר שמה שבאמת יש זה ספונדילוליסטזיס - גלישה של חוליה יש טיפולים שמרניים שונים הלקלת הכאב ואם אינם יעילים יש גם פתרון ניתוחי לא מדובר במצב סכנה ואין סבה להלחץ א ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה