ספונדילוליסטיזיס דרגה 2

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

30/07/2014 | 15:32 | מאת: טל

שלום, אני בת 29. אובחן אצלי לפני 3 שנים ספונדילוליסטיזיס דרגה 1 על גבול 2 בחוליות L5S1. צילום עדכי מראה התקדמות לדרגה 2. תודה לאל, אינני סובלת מכאבים יותר מדי. קיים כאב לאחר ביצוע פעילות גופנית עם ויברציות או לאחר רוטציות של העמוד שדרה. במהלך 3 השנים הללו עשיתי פילאטיס והורדתי מזה 2.5 שנים את הפעילות הגופנית האירובית המאומצת לכמעט 0. לאחר עמידה ממושכת או הליכה ממושכת אני מרגישה את הגב וצריכה לשבת- אך שוב, הכאבים נסבלים ולא קשים, ואינם מקרינים לרגליים (מורגשים נקודתית בגב התחתון). האורתופד הכירורג שהתייעצתי עימו המליץ על ניתוח לקיבוע החוליות בעזרת רובוט. אשמח לדעת: 1. מהן אפשרויות הטיפול האלטרנטיביות לניתוח (למעט פזיותרפיה)? 2. מהם סוגי הניתוחים האפשריים והמומלצים? רובוט? ידני? קראתי גם משהו על ניתוח אנדוסקופי אך אני לא בטוחה שזה אכן טיפול אפשרי. 3. האם קיבוע מחזיק למשך כל החיים? האם העמידות שלו מוגבלת בזמן? 4. האם אוכל לשוב לפעילות גופנית מאומצת עם קיבוע? (ריצה, אופניים, קפיצות) או שלאחר קיבוע רק פעילות עדינה באה בחשבון? בכלל אשמח לדעת מהן שאלות המפתח שעליי לשאול לקראת חוות דעת שנייה שאני מתכננת לקבל. אודה מקרב לב לייעוץ, או להפנייה למקור מידע מקיף, טל

1. אם לא ניתוח - להמשיך לסבול ולבצע פעילות גופנית מתונה - אין פתרון לא ניתוחי לבעיה. 2. רובוט הוא בסך הכל גימיק שעוזר למי שלא בטוח בהכנסת הברגים לחוליות - לבצע זאת באמצעות רובוט. אני יכול לומר לך שבעולם זה משמש בעקר מנתחים שאינם מבצעים באופן שגרתי ניתוחי עמוד שדרה. משך הניתוח עם רובוט לרוב בין 3 ל - 5 ואף 6 שעות. ללא רובוט - שעה וחצי....יש משמעות גם לזמן ההרדמה ולדמם לאורך כלהזמן הזה ורובוט אינו בהכרח ייתרון. ניתוח אנדוסקופי אינו מתאים למצבך מכיון שאין דרך לקבע את החוליות בדרך זו - וללא קבוע - לא תפתר הבעיה. 3. לכל החיים 4. פעילות ללא מגבלות את מוזמנת לקרוא באתר WWW.SPINEUNIVERSE.COM ואם את רוצה אשמח לראותך ליעוץ מסודר במרפאתי לחוות דעת נוספת על מנת להעריך בואפן מסודר את מצבך - את אפשרויות הטיפול השונות - ואת הצורך בניתוח - ואף את אפשרויות הטיפול הניתוחי השונות על יתרונותיהן וחסורונותיהן השונים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

13/08/2014 | 14:16 | מאת: טל

תודה על תשובתך!! סייעת לי מאוד! הבנתי שיש גישה קדמית או אחורית לביצעו הניתוח- יש עדיפות לאחת מהן? האם נהוג קיבוע סטטי או דינמי? תודה!!! טל

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה