חיזוק שרירי בטן לבעלי עקמת

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/07/2014 | 19:56 | מאת: רותם

שלום, אני בת 24 ובגיל 14 גילו לי סקוליוזיס בגב שטופלה ע"י מחוך מסוג מילווקי למשך 4 שנים. במהלך השנים הנ"ל לא עסקתי בפעילות גופנית כלל כך ששרירי הגב והבטן מאוד חלשים. מצבי כיום- עקמת קלה בגב תחתון ועקמת קשה בגב העליון- 48 מעלות. נרשמתי לחדר כושר ורציתי לדעת האם ניתן לבצע תרגילים לחיזוק שרירי בטן (תרגילי כפיפות בטן למיניהם) מבלי להזיק לגב? אם כן, מה מומלץ ומה לא מומלץ? ואילו סוג תרגילים מומלץ לבצע לחיזוק שרירי גב?

יכול בהחלט לעזור כעקרון מותר הכל אבל באופן מושכל ומדורג ולא בבת אחת ובהגזמה הקו המנחה - להקשיב לגוף. אם משהו מכאיב יותר מדי - כנראה לא מתאים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה