כאבי גב כרוניים

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

28/07/2014 | 22:15 | מאת: קארינה

ערב טוב, בעלי סובל מזה זמן רב (4שנים) מכאבי גב כרוניים. הסיבה הפיזיולוגית שניתנה לו היא ספונדיוליזיס שנולד איתו. בגיל צעיר שיחק כדורסל מקצועי וקרע את גידי האכילס שלו. לפני כ6-7 שנים עבר ניתוח מניסקוס. מאז שהחלו הכאבים ניסה לטפל בכל דרך שהיא בן אם קונבנציונלית ( כדורים אנטי דלקתיים למינהן, דיקור אפידורלי וכיום לוקח טרמדקס וסימבלטה אשר מקלים מעט על המצב) לבין משלים ( דיקור, שיאצו, הידרוטרפיה, פיזיותרפיה, כירופרקטיקה, רפלקסולוגיה, עיסויים) ניסה להתמיד עם שחייה, הליכות אך המצב רק מדרדר, מצב הרוח שלו יירוד, נטייה לשינה והתכנסות פנימה. היה כבר אצל שני מומחים שאמרו ניתוח והיה קשה לו לקבל זאת. האם הפרטים מספיקים? למען האמת די מאסנו ואנחנו מחפשים מישהו שאפשר לסמוך עליו, שייתן פתרון אפקטיבי וכמה שפחות סיכון . אדם פעיל מאוד, יזם, עומד הרבה על הרגליים, אולם כיום מתקשה וחווה כאבי רגליים וגב קשים מאוד. מאוד משפיע על תפקודו היום יומי. בן 50. , בעל גוף קליל וספורטיבי. אשמח לתשובה כמה שיותר מדוייקת בכבוד רב קארינה.

אני מוכן להתמודד עם האתגר ולנסות ולעזור לו אבל לשם כך - לקבלת החלטות על טיפולים מתאימים - באמת שיש צורך בבדיקה גופנית ועיון בממצאי הדימות ככלל לפי תיאורך מדובר בשינויים ניוונים שחיקתיים קשים מפושטים שלא ניתן לרפאם ולהחזיר התפקוד התקין לדיסקים אלו - ואם כל הטיפול השמרניים כולל פעילות גופנית מסוגים שונים לא הועילה - יתכן שיש מקום לשקול טפול פולשני - לאו דוקא ניתוח - בכל מקרה מצריך התייעצות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה