מבקש עזרה בהחלטה לפני ניתוח בשיטה מסורתית

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/07/2014 | 21:36 | מאת: אבי

התלונות שלי הם: קושי בהליכה , תחושת שריפה ב-4 הגפיים , כאבי צאוור ותחושת נימול ביד שמאל כל זה מזה שנה ויותר. בוצע EMG+CT+MRI תוצאות-תעלת שדרה צרה C4-7,מלציה C6,לחץ אחורי בעיקר בגובה זה (C6-7) לאחר ביצוע MRI לעמוד שידרה צווארי הומלץ על ידי נוירוכירורג מומחה ומנהל מחלקה לבצע ניתוח בגישה אחורית (למינקטומי) בחוליות ב-C4-C7 ובנוסף קיבוע C3-C7. לאור הכתבה על שיטות חדשות לניתוח פולשני זעיר האם לאור מה שתארתי לך יש אפשרות לנתח אותי בצורה חדשנית זו?? אודה לך עך תשובה מהירה (אני בלחץ אטומי!!!) אני בן 56. בברכה, אבי גוז - חדרה

איני יודע מהיכן אתה שואב את המידע שלך אבל הניתוח המקובל ביותר באופן נרחב במקרה כמו שאתה מתאר הוא שחררו קדמי של הלחץ (ולא אחורי - שהוא לרוב גישה מסוכנת הרבה יותר). במקרה כמו שלך לא הייתי שוקל כלל לבצע ניתוח זעיר פולשני כי ספק רב אם ניתן להשיג באמצעי זה שחרקרור מלא של הלחץ מחוט השדרה ללא נזק מציע לך להגיע ליעוץ מסודר וחוות דעת נוספת ביחס לכל אפשוריות הטפול במצבך - אם תרצה אמשח לראותך ליעוץ במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

27/07/2014 | 09:27 | מאת: אבי

בראשית תודה על ההתייחסות המהירה. מה שכתבתי לך זה מתוך סיכום בדיקה של דר קנולר נחשון לאחר שראה את כל ההדמיות הנחוצות. להלן מה שכתב: יישור לורדוזיס צוארי, לורדוזיס במעבר C6-7 בלט דיסק מנוון C4-7 , מקסימלי C4-5 , מקסימלי C6-7 ,מיאלומלציה בחוט. "לאור התסמונת הקלינית וההדמיות מוזמן לניתוח בגישה אחורית - למינקטומי C4-7 וקיבוע C3-C7". האם זה עוזר לך יותר?? שוב תודה מראש על הזמן שלך.

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה