ממצאים ב CT צוואר/ גבי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

24/07/2014 | 23:48 | מאת: מריאנה

שלום רב אמא שלי אישה סיעודית בת 74 משתמשת במדבקות פנטיל במינון 100 בגלל בעיות קשות בעמוד השדרה בעברה נפילות רבות וניתוחים היצרות עמוד השדרה ופרצות דיסק הניתוחים לא עזרו. כיום זיזים רבים צוואר עמוד שדרה צווארי גבי שלוחצים על מעבר האוויר ועל פתח הוושט. אנקילוזיס ספונדליטיס. קיפוזיס קשה וסימני אוסטאופניה. עמוד שדרה תחתון שיניים פיברוטיים קשים במיוחד לאחר ניתוח היצרות התעלה ופריצות דיסק. האם אותם זיזים שגורמים ללחץ על מעבר האויר ועל הושט מסכנים חיים? וכיצד ניתן לטפל באישה במצבה, האם המצב מחייב ניתוח? מהם שיטות הטיפול בכאב - תוספת טרגין גורם לה להקאות האם יש תרופה אחרת להקל על כאבה? אשמח לעצתך תודה

24/07/2014 | 23:55 | מאת: מריאנה

הרופאה התחילה מתוספת אקמול/אופטלין באיזה שלב כבר הפסיק להשפיע. ליריקה גרמה לסחרחורות. טרגין 5 בתחילת הטיפול היתה הטבה מסוימת ולאחר כמן הפסיק לעזור . טרגין 10 גרם להקאות. חייבת לציין שאמא שלי עברה אירועים מוחיים שגרמו לדמנציה קלה. הכאבים מקרינים לרגליים. לאחרונה ליד השמאלית (כנראה בגלל המצב עמוד שדרה צווארי/גבי) אשמח לשמוע לעצתך כיצד ניתן להקל עליה. ומהו הטיפול הנכון במצבה. תודה

מא דקשה לתת לך עצה משמועתית בלי להכיר אתכל הפרטם של מקרה כל כך מורכב - וספק רב אם יש לי הצעות - בודאי לא לפתרון אבל אפילו לא להקלה - אולי טיפול בתרגילים במים אם היא מסוגלת לכך מציע להתיעץ ען מומחה כאב שכנראה יכול לעזור במקרה כזה יותר ממני ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה