החלקת חוליה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

24/07/2014 | 12:27 | מאת: אורית

החלקת חוליה l4l5 ובקע דיסקl5s1 כאבים ברגלים בזמן פעילות כל שהיא וכאבי גב.ההחלקה דרגה אחת לפי ההדמיה אין לחץ על העצבים אבל הכאבים מגבילים.כיצד יש כאב אם אין לחץ על עצבים? והאם חייבים לקבע קיבוע קבוע או שיש אפשרות לדינמי,?

הדימות מראה מצב סטטי מסוים אבל במצבים אחרים כמו בעמדיה והלכיה יש לחץ ויש מתח על עצבים ומה שמשמעותי יותר - יש אי יציובת בין החוליות הגורמת למתח ולכאב לכן לא חייבים לראות לחץ בדימות ולכן ייצוב דינמי לא יעיל במקרה כזה וצריך קבוע אם הדיסק במצב ממש טוב אפשר עדין לשקול משתל מסוג TOPS שמשמר את התנועה אך זה לא מתאים בכל מקרה אם תרצה אתה מומזמן לתאןם יעוץ וחוותדעת נוספת באופן מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

06/08/2014 | 18:56 | מאת: אורית

תלפי חומר שקראתי ברגע שיש בעיות עם מפרקי פצאט ובכלל קיבוע עלול לגרום לבעיות החוליות מעל ומתחת לאזור הקיבוע. מה הסיכויים לשלשה נוספת אם מפרקי הפצאט בעייתיים. הבעיה שלי בl.l5 4 ומפרקי הפצאט מעובים l4 l3 תודה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה