שלום

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/06/2014 | 21:11 | מאת: הדס

שלום אני קצת מבולבלת ואנסה להסביר את זה לפני שנה וחצי עברתי ניתור עקב פריצת דיסק שהשפיעה לי על רגל שמאל (לאחר כל ניסיון להקל על כאבי התופת ) הוסבר לי שיש ליפגיעה עצבית קשה ורוב הסיכוים שרגל שמאל הסבירות שהאיא תחזור לתפקוד מאל בגלל הפגיעה העיצבית חודש וחצי לחאר הניתוח הכאבים שפקדו בהמהלך השנתיים שלפני הניתוח חזרו עשיתישוב בדיקת mriנכתב שיש לי שוב פריצת דיסק באותו מקום של הניתוח חשוב לי להדגשי שאין לי טענות כלפי המנתחים וצוות הרופאים שמטפל בי אך הם שללו שוב ניתוח במהלך התקופה הזאת שוב עברתי אין ספור טיפולים משלימים שוב הפנו אותי לצילום mri שבו נכתב הלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני הבדיקה נעשתה בשקלול T2 , T1 סיבת הפניה : כאבי גב וכאבים ברגל שמאל. מצב לאחר ניתוח. ממצאים: מודגמת תעלה ברוחב תקין. השק הדוראלי תקין. אותות תקינים מחוט השדרה המותני. L1-L2 - ללא עדות לממצאים פתולוגים. L2-L3- ללא עדות לממצאים פתולוגים. L3-L4- ללא עדות לממצאים פתולוגים. L4-L5- בלט דיסק מרכזי עם לחץ על השק הדוראלי עם היצרות רצסים והתעבות פסטים. L5-S1- מצב לאחר המילמינקטומיה משמאל עם שינויים פיברוטים לאחר הזרקת גדוליניום, כאשר בחלק המרכזי קיימת חתיכת דיסק קטנה עם לחץ קל על השק הדוראלי, כאשר השורשים פתוחים. בהשוואה לבדיקת MRI קודמת מ-02/06/13 - גם אז היה מצב לאחר ניתוח, אולם אז הודגמו רק שינויים פיברוטים, והפעם הופיעה חתיכת דיסק מרכזית עם לחץ קל על השק הדוראלי, כאשר אין לחץ על השורש. חשוב לי לציין שאיו אני מתפקדת קשה לי לשבת מעל 20 דק ללכת או כל פעילות נורמטיבת שפעם הייתי עושה כמו לצאת לעבודה או סתם לטייל חשוב לי גם לציין שעברתי 3 טיפולים במרפאת כאב אך ללא הצלחה אשמח לתשובה וסוף שסוע נעים הדס העלו גם אפשרות אולי שקיבוע הדיסק ? אשמח לדעת אם אפשר מה הממצאים האחרונים מעידים

הדס שלום מדובר במצב מורכב יחסית וההחלטה (כל החלטה) קמה ונופלת על הפרטים הקטנים - האופי המודיק לש הכאב מתי החלף מה גודל הממצא בצילום מה משך התסמינים ועוד - בעקר ממצאי הבדיקה הוגפנית - וכל אלו חסרים לי ברור שניתוח קבוע עומד על הפרק אבל אולי כדאי להמתין - שוב תלוי בטיב התגובה לטפול כאב עד כה בקיצור - קשה לענות בלי לבדוק אותך ולעיין בתיעוד ובדימות שבוצע אם את רוצה את מוזמנת לתאם מועד ליעוץ מסודר וחוות דעת נוספת במרפאתי -אשמח לנסות ולעזור ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

03/07/2014 | 13:17 | מאת: הדס

שלום רב ותודה על התשובה אכן תמיד דעה נוספת טובה אעשה זאת שבוע טוב

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה