טיול עם פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/06/2014 | 21:51 | מאת: ירון

שלום רב, בקרוב אסע ביחד עם בת זוגתי לטיול במזרח. בין השאר הייתי רוצה שנטייל רגלית או באמצעות סוסים למקומות שלא נגישים באמצעות רכב. לפעמים ההליכות/רכיבות יכולות לקחת 3-4 ימים. בת זוגתי סובלת מפריצת דיסק בעמוד השדרה, היא בחורה "קטנה" ומאוד מאוד רזה. הכאבים התחילו לפני 4 שנים וכיום עדיין כואב אך משמעותית פחות, כן לאחר פעילויות גופניות מסוימות היא חווה כאבים של שרירים תפוסים - יותר מן הרגיל. האם פעילות כזאת תהווה סיכון משמעותי בשבילה? יש לשקול לוותר על פעילויות כאלה? האם יש דרך שתהיה עדיפה בשבילה לבצע את הפעילויות הנ", כמו באמת שימוש בסוס? בתודה מראש, ירון.

אלו שאלות שאין עליהן תשובה אם היא מבצעת פעילות גופנית סידרה ובכושר טוב יש סיכוי טוב יותר שהכל יעבור בלשום כי מדובר בפעילות שמאמצת גם את עמוד השדרה ועלולה להעמיס על הדיסקיפ - גם בריאים ולגרום לכאב אם היא לא בכושר טוב - מצב בסיכון יותר גבוה לכאב בכל מקרה - אסון לא צפוי אלא כאב ואפשר להצטייד במשככי כאב נוגדי דלקת משחה מחממת לעיסוי הגב ולהתאים הפעילות לרמת הכאב תוך נכונות לותר על חלק מהדברים אם המצב לא יאפשר - נראה לי גישה סבירה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה