ניתוח דיסקטומיה נכשל בלתת פתרון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

18/04/2014 | 16:54 | מאת: טוני דכור

דר שלום, אני בן שלושים אובחן אצלי פריצת דיסק ב l3-l4, בנוסף היתה לי הקרנה לרגל שמאל ספיציפית באזור הברך, עברתי ניתוח דיסקטומיה מאחד המומחים של בית חולים אסף הרופא למטרה לשחרר את הלחץ על שורש העצב, לצערי היה שינוי שלילי אחרי ניתוח. שתי שאלות ברשותך. 1. במקרה שיש פריצה ב l3-l4, איזה שורש עצב בדרך כלל חשוד להקרנה לאזור רגל שמאלית באזור הברך בצד הפנימי של הברך. 2. אם הדיסק הוסר וכן הסימפטומים לא השתנו מלפני הניתוח, מה הסיבות היותר מפרשות מצב זה? תודה מראש לתמיכה

לרוב שורשי עצבים L3 ו - L4 יש סיבות רבות אפשריות לכך שאין הטבה - שארית דיסק, פריצה חוזרת, נזק לעצב (כרוני שלא יתשפר כי הוא כבר קבוע) ועוד אם המצב לא משתפר כדאי כברור לבצע MRI עם חומר ניגוד ו - EMG ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה