כאבים ממושכים בשוקיים

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

14/04/2014 | 13:29 | מאת: איתמר

שלום ד"ר רנד, מזה חמישה חודשים אני סובל מכאבים בשוקיים (סימטריים) עם נטיה (מדי פעם) לכאב חזק יותר ברגל שמאל. אני סובל מ-CLL יציב זה כעשר שנים ובשל זיהומים רספירטורים חוזרים עם החמרה באסטמה (ילדות) וצריכת סטרואאידים (ולאחר שהמערכת החיסונית נפלה בצורה משמעותית), התחלתי טיפול ב-IVIG בתחילת 2013. בגלל שכאבי רגליים יכולים להיות תופעת לוואי של ה-IVIG הפסקתי את העירוי לשלושה חודשים, אבל ללא הטבה. ביצעתי הולטר ורידי רגליים ועורקי רגליים – תקין. EMG - תקין. צילום כפות רגליים – שינויים ניווניים קלים בלבד. צילום שוקיים – תקין. עברתי MRI מותני ולהלן התוצאות: "בלט דיסק דיפוזי ושינויים ניווניים פצטארים. עיבוי הליגמנטום פלאבום, היצרות הרצסים הלטרליים והיצרות מרכזית של התעלה הבינונית בגובה L4-L5" הופניתי על ידי אורתופד למרפאת כאב, שם קיבלתי שתי זריקות סטראואידים לגב ללא הואיל. נטלתי משככי כאבים כ-ארקוקסיה/נקסין/אדוויל/רוקסט – ללא הטבה. מבקר אצל פיזיוטרפיסטית שהבחינה בחולשת שרירי סובך שמאל (טוענת שרגל שמאל רזה מהשנייה). יש לציין שלראשונה חשתי בכאבי גב ב-2006 ואז הופניתי לסריקה טומוגרפית שהצביעה בסריקת L4-L5 על "בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השוק הדולראלי. התעלה הרכה מוצרת" כאבי הגב אז שכחו לאחר חודש חודשיים ומאז מופיעים לעיתים רחוקות (הפעם כאבי הרגליים מופיעים ללא כאבי גב). ביקרתי אצל נוירולוג שהמליץ על גבפנטין, עקב תופעות לוואי לא סימפטיות,עברתי לליריקה. כעת נוטל את התרופה הנ"ל שגם היא לא סימפטית, אך הכאב שכח במידת מה. ההמטולוגית שמטפלת בי סבורה שמקור הכאבים בגב התחתון ולא אורטופדיים, אך מציינת ש-CLL יכול לגרום להפרעות נוירולוגיות פראנאופלסטיות. בנוסף אציין שלאחר יציבות של שנים רבות, חלה לאחרונה החמרה משמעותית בליקוציטוזיס. עליה מ-25000 ל-45000 באמצע 3.2014 וזינוק נוסף ל-62000 לאחר שבוע. לסיכום – אני סובל מכאבים קשים כבר כחמישה חודשים ונוטל כבר תרופות מבלבלות ולא סמפטיות וחשוב לי לאושש או להפריך שמקור הצרה הוא בגב ואם כן, מה ניתן עשות? בברכה, איתמר

אין לי דרך לענות על השאלות האלו מרחקו בלי בדיקה ועיון בצילומים - לשם כך נחוץ יעוץ מסודר הכולל בדיקה גופנית ועיון בצילומי הדימות אבל התיאור נשמע מתאים לבעיה שמקורה בעמוד השדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה