פענוח - מיואשת

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

11/04/2014 | 20:46 | מאת: מיכל

לאחרונה ביצעתי mri בכל עמוד השדרה ( בהמשך ההודעה מצורפות התוצאות ) כתוצאה מכאבי גפיים , שכמות , צוואר (ללא כאב גב ) וברקע ms ולאחרונה גם הרפס זוסטר ברגל שמאל . מה הטיפול הנכון כדי שאוכל ללכת מעל 200 מטר ללא כאבים עזים ופחות נפילות ? On and off קיים מגיל 30 (20 שנה ) . האם אמצעי תמיכה כמו מקל הליכה לתקופה מוגבלת יעזור או יזיק ( נפשית בטוח מזיק אבל אורטופדית האם ? ) . התוצאות : מותני: דיסקופתיה בין L4 עד S1. L5-S1 : מודגם בקע דיסק מרכזי ופארא מדיאני משמאל לוחץ על השורש בריצס בעיקר משמאל וגורם ללחץ קל על השק וכן היצרות קלה של הנקבים. L4-5 : בלט דיסק היקפי לוחץ קלות על השק ועל הריצסים ללא היצרות הנקבים. L3-4 : היפרטרופיה של הפסטים. בלט דיסק היקפי ואקצנטרי לשמאל. היצרות בינונית שלהשק. הדיסק נושק את העצב השמאלי דיסטלית לנקב. L2-3 : היפרטרופיה של הפסטים. בלט דיסק היקפי. היצרות בינונית של השק. במקטע הגבי: לכל אורך חוט הגבי לא הודגם הפרעה בסיגנל. T1-2 : בלט דיסק אחורי קל לוחץ קלות. T8 עד T10 : בלט דיסק אחורי קל לוחץ קלות על השק. אין האדרה פתולוגית בתוך השק. אין היצרות של השק או הנקבים בעמוד השדרה הגבי. צווארי : מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עם זאת יש לציין רושם של מוקד דמיאלינטיבי קטן בחלק התחתון של המוח המוארך . עמדה לורדוטית שטוחה. סימני ניוון בדיסקים הבין חולייתיים. אין סימני מיאלופתיה מובהקת בחוט הצווארי. בחתכים האקסיאלים: C2-C3 : בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ בינוני על קדמת השק התקאלי. מאחור מודגמת היפרטרופיה מתונה של ליגמנטה פלאבה. היצרות משנית מתונה של התעלה. הפורמינות שמורות. C3-C4: בלט דיסקלי אחורי קמור עם לחץ על קדמת השק התקאלי ועל קדמת החוט. היצרות התעלה. היצרות חלקית של הפורמן השמאלי עם לחץ חלקי על שורש C4 משמאל. C4-C5: בלט אנולוס אחורי מחודד עם לחץ על קדמת השק התקאלי. אין לחץ ישיר על החוט עצמו. היצרות מתונה של התעלה. היצרות חלקית של הפורמן השמאלי עם לחץ על שורש C5 משמאל. C5-C6:בלט דיסקלי אחורי אמצעי ויותר ימני עם לחץ על קדמת ימין השק התקאלי. אין לחץ ישיר על החוט עצמו. היצרות התעלה. בלט דיסק פורמינלי שמאלי עם היצרות חלקית של הפורמן השמאלי ולחץ על שורש C6 משמאל. לציין אקטזיה של שרוולי השורשים בפורמינות במידה קלה. C6-C7 : פרוטרוזיה דיסקלית די גדולה אחורית אמצעית ויותר ימנית עם לחץ על השק התקאלי, על החוט ועל שורש C7 בפורמן הימני המוצר. D1-C7:מבנה שמור. D1-D2: בלט אנולוס אחורי קעור עם לחץ על קדמת השק התקאלי, יותר משמאל. תודה מיכל

על פניו נראה שהבעיה העקרית המפריעה לך היא הדיסק המתני הלוחץ אבל את לא באמת מצפה שעם בעיה מורכבת כמו שיש לך עם תסמינם כה מפושטים ולא חד משמעיים - שתקבלי תשובה ברורה ופתרון לכל הבעיות משאלה בפורום.... מציעלך להיגע ליעוץ מסודר עם הדימות העדכני על מנת להעריך את מצבך במלואו ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה