שבר בחוליה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

11/04/2014 | 18:02 | מאת: ענת

שלום, אבי , בן 65, נפל בעת עבודתו על הגב כבר לפני יותר משנה ומאז סובל מכאבים קשים מאוד בגבו. בבדיקת סיטי אובחן שבר באחת החוליות. אבי היה בייעוץ פרטי אצל רופא (מומחה עמ"ש) שהציע לו ניתוח מקומי של הזרקת חומר מילוי. לאחר מכן היה בבדיקת אורטופד מקופ"ח (שאינו מומחה עמ"ש) שלא המליץ לו על הפרוצדורה הנ"ל. 1. מהן ההשלכות של שבר כזה שאינו מטופל (אבי מסרב "לזרז" עניינים באופן פרטי כי רוצה לקבל החזרים מביטוח לאומיו בינתים סובל עד דמעות..) 2. מהי הפרוצדורה שהוצעה לאבי ? מהם הסיכונים בה? ומה יכולה להיות הסיבה לכך שהרופא השני לא המליץ על התהליך? 3. אבי לא נוטל אף תרופה נגד כאב כי לטענתו התרופות ממשפחת ארקוקסיה עושות לו אלרגיה בעור. מה עוד הוא יכול לקבל כטיפול לכאב? וכיצד ניתן להגיע איתו למרפאת כאב (הפניה ממי?) לאיזון הכאבים האיומים שהוא חש? אשמח לכל עזרה ועצה, אבי מאוד סובל ואני חסרת אונים, תודה!

1. שבר כזה ללא טיפול יכול להחלים לאורך זמם או להשאר עם אי יציבות וכאב כרוני קבוע 2. הפעולה לא מסוכנת ולא קשה מבוצעת באישפוז יום אך איני יודע אם כיום יש בה אעוד טעם - היא יעילה לשבר טרי בעקר. 3. ארקוקסיה היא נוגד דלקת ולא תרופה לכאב ואין בה טעם במצב שלו - הוא צריך משככי כאב כמוי זלדיאר טרמדקס רוקסט פלוס אופטלגין וכדומה העצה העקרית - לטפל בעצמו ולהפסיק לתכנן על ביטוח לאומי - אחרי שיתענה זמן רב בהמתנה לועדות וכולי יגלה שלא קבל שום דבר שבאמת יחזיר לו את הבריאות - חבל על התסכול ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה