פענוח מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

31/03/2014 | 19:02 | מאת: בת-שבע

דר' נחשון שלום רב, בפענוח מיפוי עצמות נמצא כי ישנה קליטה מוגברת באזור L5 דו"צ בולטים משמאל וחוליה L3 דו"צ. האם מדובר בפריצת דיסק? הנני סובלת מזה חודש וחצי מכאבים חזקים מאד באגן, גב תחתון, ירכיים ושוקיים. בבדיקות דם נמצאו CRP - 5.5 וכן ESR-80. קיבלתי מדבקות של FENTA 12 אך ללא הואיל.(אם זה חשוב לציין הנני בת 57). בתודה על תשובתך.

זה לא ממצא אופיני לפריצת דיסק אלא דוקא לשחיקת דיסקים או ממצאים אחרים בדיסק (דלקת, מחלת פרקים זיהום וכדומה) שיכיולים לגרום לכאב מיפוי עם קליטה מוגברת ועליה במדדי הדלקת בדם מציע להגיע בהקדם לבדיקת מומחה בתחום ד,ר רנד

07/04/2014 | 07:53 | מאת: בת-שבע

תודה על תשובתך והתיחסותך המהירה. יש לי תור לראומטולוג בעוד יומיים. חג פסח שמח. בת-שבע

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה