כאבי צוואר כרוניים

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

02/04/2014 | 17:52 | מאת: יהודה

שלום רב, אני בן 42 ועובד בתחום המחשבים יותר מ 20 שנה. מזה 12 שנה שאני סובל מכאב כרוני בצוואר בדרגות משתנות. בימים הגרועים יותר זה אף מגיע ללחץ חזק בשרירי הצוואר,רגעים של נפילות ראש, וקושי להחזיר את הראש בקו ישר. בימים הרגילים, תחושת אי נוחות בשרירי הצוואר והרגשה של מעין "לחץ באזניים", והקרנה ללסת. עברתי גם בעבר וגם לאחרונה בדיקות מרובות, נוירולוגיות ואורטופדיות אך לא נמצאו בעיות חריגות. האורטופד המטפל בי כיום, מומחה לעמוד השדרה, מעריך כי מדובר בבעיות ארגונמיה ממושכות ובמבנה עמוד שדרה של כתפיים נפולות וגב קעור. האורטופד הציע שאשתמש בחגורת יישור לגב עליון (חגורת יישור כתפיים), במשך כחודשיים וזה אמור לשפר את מצבי. לאחר יומיים בלבד של שימוש, הכאב חזר בצורתו החמורה יותר אך אינני יודע האם הוא נגרם מעבודה ממושכת במחשב או מחגורת הגב. האם עליי להפסיק את השימוש בחגורה? האם הכיוון המוצע נכון והגיוני ? אינני רוצה לחכות חודשיים נוספים ולגלות שהמצב לא משתפר. אשמח גם להצעות נוספות לשיפור המצב. תודה !

לטעמי אין היגיון רב בטיפול זה אם טיפול שמרני -0 אז כזה המבוסס על חיזוק השרירים ועבודה על טווחי התנועה מציע לך לקבל חוות דעת נוספת ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה