אבחון בלט / פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/03/2014 | 13:49 | מאת: דני

שלום האם יש יתרונות אבחנתיים בשליחת מטופל לסריקת CT על פני סריקת MRI? במצב בו יש במשך מספר חודשים ישנם כאבים מבסיס הצוואר, לעבר הכתף ומטה לאורך יד ימין, ובנוסף תחושות של זרמים ונימול. לאחרונה הופיעו גם סחרחורות. כמו כן, מהם הסיכונים בבדיקת CT? גם על רקע העובדה שנערכה לפני כחודשיים סריקת CT באזור הלסת. תודה.

בעקרון אין יתרונות בעמוד השדרה הצווארי _(במותני יש) מלבד העובדה שלרוב הבדיקה יכולה להתבצע בול"ז מהיר יותר כמובן שיש קרינה בבדיקה זו אם כי היא לא כה משמעותית כפי שמנסים להציגה בחלק ניכר מכתבות ההפחדה בעיתונות לאחרונה. ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה