עקמת מחמירה למרות סיום צמיחה - ריסר 5

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

05/04/2014 | 15:10 | מאת: עידן

שלום רב דוקטור, בגיל 17 אובחנתי כבעל עקמת. המצב אז היה עקמת מותנית 26 מעלות, צווארית 23 מעלות, ריסר 5. העקמת התגלתה במקרה לאור התחלה של כאבי גב, אז חלשים. בערך מגיל 18 החלו הכאבים והאי יציבות להיות יותר כרוניים, כשאחת לחצי שנה הסתכלתי תמיד לאחור בהבנה שהתקיימה התדרדרות. לאחר מכן התגייסתי לצהל, שם נדרשתי למאמצים רבים על הגב. למרות שעשיתי טירונות וקורס שנחשבים קלים מבחינה פיזית הרגשתי החמרה חזקה בבעיות הגב. לאחר סיום הקורס ערכתי צילום גב נוסף, שם נמצא שהעקמת החמירה ב8 מעלות באיזור המותניים. לאחר תהליכים בירוקרטיים רבים, ביקרתי לפני כחודש אצל מומחה עקמת. הוא טען שההתקדמות אינה סבירה בכלל לאור העובדה שבגיל 17 כבר הגעתי לריסר 5. נשלחתי לmri על כל עמוד השדרה על מנת לבדוק אם קיים ממצא אינטראקסיאלי. העניין הוא שלא ציינתי בפני המומחה את הנתון שמזה כ5 שנים יש לי תחושה כללית של חולשה בשרירים, ורעידות במצבי מאמץ קלים. הסיבה שלא ציינתי את זה בפניו היא שמעולם לא פניתי לאבחנה מדויקת, והסתפקתי בתשובת רופא משפחה שאולי זה מחוסר שינה. שאלתי היא מה ניתן למצוא בmri? האם ניתן יהיה להבחין גם בבעיה בשרירים אם קיימת? תודה רבה, עידן

05/04/2014 | 15:13 | מאת: עידן

אגב שכחתי לציין שכיום אני בן 20.5. תוצאות הצילום בו נמצאה ההחמרה הן מגיל 20: 34 מעלות מותני מול 26 מעלות בגיל 17 ריסר 5 כבר אז. העקמת הצווארית החמירה במעלה בלבד.

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה