תאונה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/03/2014 | 18:57 | מאת: מודאגת

לפני כשנה מעדתי ממספר מדרגות נפלתי על הפנים והצוואר הטלטל. יש לי קצת כאבים בכתף כשאני מסובבת את הראש לימין ואחורנית, . מידי פעם מרגישה נימול בזרוע ימין כשמניעה את היד או כששוכבת על צד שמאל , בצעתי מגוון בדיקות רחב שיצאו תקינות: צלום עמוד שדרה צווארי, בדיקת חשמל בבדיקת סיטי נמצאו שינויים נווניים קטנים בC4-C5 שאורטופד עמוד שידרה אמר שהם קטנים וחסרי משמעות. הופנתי למ.ר.י. עם גדנליום ע"י אורטופד גב וזו התוצאה: אין רואים לחץ משמעותי על החוט או הפרעה למרקמו. C4-C5 שינויים פצטריים היפר טרופיים מימין עם נטיה קלה לליסטזיס,שינויים דיסקוגניים הצרות הנקב הימיני, אמפרסיה מתונה על השק. שינויים פחותים במרווחים אחרים,השפעתם קלה. היפוך הלורדוזיס. אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי. שוב סליחה על האורך פשוט התור שלי לאורטופד לא בימים הקרובים. מה המשמעות וההשלכות של נטיה קלה ללסטזיס? האם זה יכול להסביר את הכאבים שאני מרגישה מהתאונה בעת סבוב הראש אחורה וימינה? מה המשמעות של אמפרסיה מתונה על השק. האם יכול להגרם מהליסטיזיס? יש טיפול ללסטזיס חוץ מטיפול נתוחי? סליחה על האורך פשוט אני מאד מודאגת מתוצאות הבדיקה.

החליעסטזיס מרמז על אי יציבות בין החוליות - מצב שעלול להיות כרוך בגירמת גירוי לחוט השדרה ו/או העצבים בעקר בתנועות ספציפיות כדאי לנסות להדגים אם י ש אכן אי יציבות כזו בצילום בכיפוף בויישור של הצוואר בכל מקרה אולי כדאי להגיע ליעוץ מומחה עמוד שדרה יתכםן שב - MRI יש ממצאים שלא קבלו התיחסות וחשיבות ראויה בבדיקה עד כה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה