לד"ר רנד: עקמת ואימוני כושר

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/03/2014 | 14:11 | מאת: קארין

ד"ר רנד שלום, הייתי מטופלת אצלך בעבר, גילו לי עקמת בגיל 8, וטופלתי במחוך בוסטון עד גיל 13 בערך, ובהמלצתך עברתי לספיינקור והפסקתי טיפה לפני גיל 17. יש לי עקמת בגב העליון והתחתון, אני לא זוכרת בדיוק את המעלות, אבל במהלך הזמן שטופלתי בבוסטון אני זוכרת משהו כמו 30-35 מעלות, ונכון לעכשיו אני לא יודעת מה מצב העקמת. מאז שהפסקתי את הטיפול בספיינקור לא הייתי במעקב. יש לי גם גמישות יתר שגורמת לי בין השאר לעקם את הקרסוליים וליפול הרבה (הסיכוי עולה לאחר הליכה ממושכת או מאמץ של השוקיים), ובנוסף בעיות במבנה הרגליים, אני נועלת מדרסים מותאמים אישית. לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר הכושר ונדרש ממני להציג אישור רפואי, ורציתי דגשים והבהרות לגבי שרירים שמומלץ לי לחזק ותנוחות שכדאי לי להמנע מהן. האורטופד בקופ"ח בלבל אותי, ולא ממש ידע מה להגיד לי, אפילו המליץ לי לרוץ למרות שאני יודעת מכמה מקורות שזה עלול לפגוע בי. כמה שאלות: 1. האם כדאי לי לחזק את שרירי הגב? האם יש דרך מסויימת בה עליי לעשות את זה? הבנתי שבנוגע לשרירים שנמצאים בצידיי עמוד השדרה צד אחד מפותח יותר מהשני- אני צריכה לחזק את הצד החלש יותר? או לחזק את שניהם באופן סימטרי? 2.האם אני יכולה להתאמן עם משקולות? (כמובן במשקל שמותאם לרמת הכוח והמסוגלות שלי, אין לי שום כוונה להרים מוט עם 30 ק"ג בכל צד בשנים הקרובות...) האם אימון מכשירים מומלץ לי יותר (מכשיר שלרוב עוזר לאחוז את הגוף בתנוחה הרצוייה ובכך גם תומך ביציבה ועוזר לבודד את השריר הרצוי לאימון), או שגם אימון משקולות חופשי (בישיבה\עמידה כאשר הגוף תומך בעצמו) יכול לעבוד בתנאים מסויימים? 3. מאז ומעולם סבלתי מכאבי גב,במיוחד בחוליה מסויימת, בערך באיזור בו נסגרת החזייה. שמתי לב שהכאבים חוזרים כאשר אני מכופפת את הגב, או עושה תנועות סיבוביות, ללא משקל ביום יום. כשאני עושה תנועות כאלה הכאבים נשארים לכל היום, ויש לי גם "קנאקים" באותו האיזור. נמנעתי מתנועות כאלה באימון אך אני תוהה מה משמעות הכאב הזה והאם עשיתי טוב שנמנעתי מהתנועות הללו, או שביצוע התנועות הללו לא יגרום לי לנזק. יש תנועות\ תנוחות שעליי להמנע מהן? 4. האם חימום על אופניי ספינינג במקום ריצה יתאים לי? תודה רבה והמשך יום נעים.

1. כן. כדאי בהחלט.הבנת נכון וכאי להיעזר במדריך כושר או פיזיותרפיסט 2. משקולות בהחלט אפשרי כולל חופשי - שוב בהדרכה 3.קרוב לודאי שלתנועות אין משמעות גדולה או קשר ברור לכאב 4.יתכן - שווה לנסות בהחלט. ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה