עזרה בתוצאות - לא הבנתי הרבה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/03/2014 | 17:37 | מאת: מח

האם כאבי רגליים מגבילי הליכה למספר מטרים יכולים לבוא מתוצאות אלו: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה הגבי והמותני: הבדיקה בוצעה בשקלול T1 ,STIR ,T2 ,T1 עם חומר ניגוד ודיכוי שומן. סיבת הבדיקה: טרשת. ממצאים: במקטע המותני: דיסקופתיה בין L4 עד S1. L5-S1 : מודגם בקע דיסק מרכזי ופארא מדיאני משמאל לוחץ על השורש בריצס בעיקר משמאל וגורם ללחץ קל על השק וכן היצרות קלה של הנקבים. L4-5 : בלט דיסק היקפי לוחץ קלות על השק ועל הריצסים ללא היצרות הנקבים. L3-4 : היפרטרופיה של הפסטים. בלט דיסק היקפי ואקצנטרי לשמאל. היצרות בינונית של השק. הדיסק נושק את העצב השמאלי דיסטלית לנקב. L2-3 : היפרטרופיה של הפסטים. בלט דיסק היקפי. היצרות בינונית של השק. במקטע הגבי: לכל אורך חוט הגבי לא הודגם הפרעה בסיגנל. T1-2 : בלט דיסק אחורי קל לוחץ קלות. T8 עד T10 : בלט דיסק אחורי קל לוחץ קלות על השק. אין האדרה פתולוגית בתוך השק. אין היצרות של השק או הנקבים בעמוד השדרה הגבי. סיכום שינויים דגנרטיביים בעמוד שדרה מותני בין L3 עד S1. לא הודגם הפרעה בסיגנל בחוט הגבי. לציין בשולים של הסריקה בקע דיסק ב-C6-7 פארא מדיאני מימין גורם לאימפרסיה על החוט הצווארי העליון. באותו מקום קיים רושם לסיגנל פתולוגי בחלקו האחורי של החוט. מומלץ הפניה לבדיקת MRI של עמוד שדרה צווארי ללא ועם חומר. תודה מיכל

בהחלט כןם - יש בעיות משמעותיות לאורך כל עמוד השדרה וכל אחת מהן ובודאי כולן יחד יכולות להסביר לא מעט תסמינים כולל אלו שתיארת להערתי יש מקום להערכה מסודרת על ידי מומחה עמוד שדרה במדה שתרצה - אתה מוזמן לתאם מועד ליעוץ במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה