אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.

פורום בעיות גב ועמוד השדרה



ד"ר נחשון רנד
ד"ר נחשון רנד
ד"ר נחשון רנד מומחה בכירורגיה אורתופדית ובניתוחי עמוד השדרה. בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים . התמחה בשנים 1988-1994 בתחום הכירורגיה האורתופדית בבית החולים האוניברסיטאי הדסה בירושלים. בשנים 1995-1998, השתלם בתחום ניתוחי עמוד השדרה, אוניברסיטת ונדרבילט, נאשוויל טנסי, ארצות הברית. משנת 1998 פרופסור עמית לאורתופדיה באוניברסיטת ונדרבילט. בשנים 1998-2000 שימש כמנתח עמוד שדרה בכיר במרכז הרפואי הדסה עין כרם. מאז שנת 2000 - רופא מנתח בכיר במרכז הישראלי לניתוחי עמוד השדרה בביה"ח "אסותא" ברמת החי"ל בתל אביב עוסק בחקר המחלות הניווניות של עמוד השדרה ומחלות הדיסק הבין-חולייתי. עורך עמית בכתב העת Journal of spinal disorders עורך ראשי של ה - Internet Journal of Orthopedics עורך עמית וחבר מערכת במספר כתבי עת רפואיים נוספים. אודות המרכז הישראלי לניתוחי עמוד השדרה: לאחר שנים רבות של עבודת צוות במסגרת יחידת עמוד השדרה בבית חולים הדסה, הקימו רופאי היחידה, וד"ר נחשון רנד ביניהם, את המרכז הישראלי לניתוחי עמוד השדרה. מרכז זה עוסק באופן בלעדי בבעיות עמוד שדרה מכל הסוגים ובכל קבוצות הגיל - צוואר, עמוד שדרה גבי ומתני, בעיות התפתחות ועקמת, בעיות ניווניות, פריצת דיסק, היצרות תעלת השדרה, גידולים, דלקות, חבלות ולמעשה בכל תחום ובעיה הקשורים לעמוד השדרה במבוגרים ובילדים. זהו למעשה המרכז היחיד בארץ המשלב פעילות של מומחי עמוד שדרה מתחום האורתופדיה והנוירוכירורגיה. ד"ר נחשון רנד מאמין ביכולתו של הטיפול הניתוחי לעזור ולפתור בעיות רפואיות כשהוא מבוצע בצורה מושכלת - כלומר לא לכל מטופל ובכל מצב אלא בזמן ובסיטואציה המתאימים, בידי כירורג מומחה בתחום, מיומן ובעל היכולת המתאימה. תחומי טיפול: א יעוץ במרפאת לבעיות עמוד השדרה השונות - כולל חוות דעת נוספת /שניה ב. כירורגיה אורתופדית - ניתוחי עמוד שידרה (צווארי גבי ומותני, ניתוחי עקמת ניתוחי דיסק והשתלת דיסק מלאכותי, ניתוחי קיבוע ופעולות זעיר פולשניות) ג. חוות דעת רפואיות/חוות דעת מומחה בתחומי האורתופדיה ועמוד השדרה, אישורים רפואיים בתחום האורתופדיה ועמוד השדרה וסיוע בכל הנוגע לתביעות נזקי גוף בתחום זה. מוכר לצורך החזר על ידי כמעט כל הקופות וחברות הביטוח חברות בארגונים מקצועיים: ההסתדרות הרפואית בישראל האגוד הישראלי לאורתופדיה האגוד הישראלי למחלות עמוד שידרה Orthopedic Research Society North American Spine Society Cervical Spine Research Society
הודעה חשובה
הפורום יחדש את פעילותו ב- 07.06.15
חיפוש מתקדם
סטרואידים - תופעות לואי
מחבר:קרן
תאריך:8/10/2005
שעה:15:26
שלום רב,

בת 22 כשנה לאחר ניתוח s1-l5 ללא הטבה כלל.
עדין לא מתפקדת נורמלי בכלל.
מתוצאות mri שלאחר הניתוח- שארית דיסק קטנה, צלקת בחלקו האחורי של הדיסק,
שינויים ניווניים .

נשלחתי למפאת כאבים שם הצעיעו לי להתחיל בסידרה של זריקות לאפידורל - סטרואידים, ואז להחליט איך להמשיך.

מידע אישי, שמועות, והתייעצויות, שמעתי שלא כדי לעבור זריקות מסוג זה כיוון שקיימות להן תופעות לוואי, אפילו במינון הנמוך.
השאלה שלי מהן תופעות הלוואי והאם הן שכיחות? האם יש הבדל בין נשים לגברים?

(הסתכלתי בשאלות קודמות באתר לפני אבל לא מצאתי תשובה מספקת)


אודה לך מאוד לתשובה!
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
08/10/05 15:26
שלום רב, בת 22 כשנה לאחר ניתוח s1-l5 ללא הטבה כלל. עדין לא מתפקדת נורמלי בכלל. מתוצאות mri שלאחר הניתוח- שארית דיסק קטנה, צלקת בחלקו האחורי של הדיסק, שינויים ניווניים . נשלחתי למפאת כאבים שם הצעיעו לי להתחיל בסידרה של זריקות לאפידורל - סטרואידים, ואז להחליט איך להמשיך. מידע אישי, שמועות, והתייעצויות, שמעתי שלא כדי לעבור זריקות מסוג זה כיוון שקיימות להן תופעות לוואי, אפילו במינון הנמוך. השאלה שלי מהן תופעות הלוואי והאם הן שכיחות? האם יש הבדל בין נשים לגברים? (הסתכלתי בשאלות קודמות באתר לפני אבל לא מצאתי תשובה מספקת) אודה לך מאוד לתשובה!
תופעות הלוואי נובעות משימוש בכמות רבה וממושכת לאורך זמן. בהזרקה אפידוראלית מדובר על כמות זעירה ממוקדת במקום הבעייה ושיעור תופעות הלוואי בטיפול זה הוא זניח ד"R רנד
תודה לך על התשובה המהירה! אני אודה לך אם תוכל בכל מקרה לפרט לי מהם התופעות למרות שהן זניחות במקרים אלו.
הן ממש זניחות וחבל לדבר עליהן - עליה ברמת סוכר ובחומציות הקיבה עליה בלחץ דם בעקר. הסיכוי לכך הוא נמוך ביותר ד"ר רנד
חיפוש מתקדם