נגע ליטי ועוד שאלה בנושא גב

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

15/01/2017 | 10:22 | מאת: דני

שלום ד"ר במסגרת בירור שהחל בנושא כאבי גב שמקרינים בעיקר ברגל שמאל ואבחון נגע ליטי ביצעתי מיפוי עצמות-: ולאחר מכן CT ןגם MRI בבדיקת CT עמוד שדרה ע"ר כאבי גב ורגליים אותר נגע ליטי קטן בגובה L2-L3 והומלץ ביצוע MRI באבחון MRI: במפרק הפצטרי מימין, באספקט התת קורטיקלי של אזור הלמינה הימינית מודגם תהליך מעוגל בעל גבולות חדים בגודל 08X04 סמ. התהליך בעל אות נמוך בהיקפו ברצף ה-T1 ולאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה פוקאלית קטנה במרכזו ככל הנראה כביטוי לנידוס. סדרה 801 חתך 180. לא נצפית בצקת משמעותית לשדית או האדרה נרחבת בסמוך אל התהליך. הקורטקס נראה שמור והתהליך לא נראה אגרסיבי. הקונוס בסיומת D12 ללא עדות למסות פרה-ורטבליות. השאלה שלי - האם בעקבות כל הממצאים הללו זה גמר טיפול ודאגה מבחינתי או שנדרש טיפול/בירור אנקולוגי או אחר. היכן מתבצע בירור כזה? אורתופד שלח אותי להמשך ביקור במרפאה אונקלוגית אך שם נאמר לי שלא מטפלים בהיעדר בדיקת ביופסיה. האם נדרשת בכלל נוכח ממצאים אלו? תודה רבה תודה רבה!!

קשה מאד לענות בלי לראות את ה - CT וה - MRI יתכן שמדובר בנגע שפיר שמצריך רק מעקב (אלא אם יש כאב חזק שמצריך טיפול ניתוחי להוצאותו) אם יש ספק לגבי שפירות ברור שכדאי לקחתדגימה בקיצור - הרבה שאלות שמענה עליהן מצריך בדיקה גופנית ועיון בממצאי הדימות אם את ה רוצה אתה מוזמן לתאם יעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה