פיענוח מיפויי עצמותוCT

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

14/01/2017 | 10:30 | מאת: אורית צ

שלום דר' אני סובלת מכאבים מיוני לאחר ת.ד. שהגב הזדעזיע. בעבר היה לי בעיות שהתעוררו והחמירו מיוני.המיפוי:עמוד שידרה.עקמת גבית עם קליטה בלתי סדירה.כמו כן מודגם קליטה מוגברת באזור טיביוטאלי וקליטת יתר קלה בחוליותL4-L5 L5-s1מה זה אומר? בכף רגל קליטה מוגברת באיזור טיביוטלרי וקליטת יתר ב MTP-1 של שתי כפות הרגליים. קליטה מוגברת בכף יד ימין ואזורCMCמה זה אומר ומה המשמעות? בCTעמוד שידרהבילטי דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי. L4-L5המרווח הדיסקאלי מוצר עם אפקט וקום קיים בלט דיסק דיפוזי קל L5-S1 המרווח הדיסקאלי מוצר עם אפקט וקום. קייםבלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי. אשמח לתשובה בהקדם אני סובלת מכאבים. האם יתכן שבגילי (50)תופיע עקמת. שלא הייתה קיימת בעבר?

14/01/2017 | 17:57 | מאת: אורית

שלום דר' הייתי שמחה אם אקבל תשובה בהקדם.האורתופד שלי ניפטר. ונשארתי ללא מומחה. תודה

בהחלט תתכן עקמת ניוונית הנוצרת עקב התנוונות של הדיסקים באופן לא סימטרי הגורם להתעקמות עמוד השדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה