מה זה קומפרסיה חולייתית?

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

08/01/2017 | 11:26 | מאת: ירוחם

בפיענוח בדיקת סי טי גב רשמו קומפרסיה חולייתית עליונה בגובה D11, D12 עם הקטנת גובה בשיעור 15%. מה הכוונה? נשלחתי לצילום בגלל שבמיפוי עצמות בפיענוח רשמו שיש חשש לתמט בחוליה D12

קומפרסיה=דחיסה מדובר על שבר של החוליה בו קורית דחיסה של הפלטה העליונה של החולה לתוך החויה כך שגובה החולי יורד וקטןו וצורתה משתנית מעט עקכ כך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה