ייעוץ והכוונה לאחר CT ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

25/12/2016 | 12:11 | מאת: יגורא

בן 64, לפני כ 6 חודשים אובחן Tennis Elbow במרפק שמאל. ב 3 חודשים האחרונים הופיע כאב בצוואר, שכמות, כתף וזרוע שמאל ועד מרפק שמאל. כאב בדרגות משתנות. חזק במיוחד בשעת נהיגה, לא קיים בשינה. להלן תוצאות בדיקת CT משבוע שעבר: ממצאים: קיימת הצרות דיסקלית בגובה .C4-C5,C5-C6,C6-C7 המפרקים הפצטליים הודגמו תקינים. C3-4 בלט דיסק פרא-מדיאני שמאלי הלוחץ על השק התקאלי C4-5 בלט דיסק נרחב נוירופורמינלי שמאלי, המצר משמעותית את הנוירופורמינה משמאל, עם לחץ על הרצס משמאל. C5-6 בלט דיסק נרחב הלוחץ על השק התקאלי ומצר במידה קשה את הנוירופורמינה יותר מימין. C6-7 בלט דיסק דיפוזי הלוחץ על השק התקאלי ומצר את הנוירופורמינות משמאל ומימין. סיכום: דיסקופטיות כמפורט, עם הצרויות נוירופורמינליות קשות כמתואר. אודה לך על קבלת הסבר כללי למשמעות התוצאות, מה האפשרויות לטיפול לפני אפשרויות ניתוחיות והאם הליכות ארוכות עם תרמיל גב במשקל קל עלולות להחמיר את המצב. אציין שההפניה בוצעה ע"י אורתופד כללי של הקופה ובשלב זה אני מחפש את חוות הדעת המקצועית של מומחה להמשך הטיפול. תודה רבה על העזרה!!!

מדובר בשינויים ניוניים בעמוד השדרה הצווארי עם לחץ על שרשי העצבים הגורם לכאב צוואר ותחושת קרינה ותופעות בידיים לא מסוכן אבל -פגוע באיכות החיים פ]עילות גופנית כולל עם תרמיל לא תביא להתדרדרות אבל עלולה להיות כרוכה בהחמרת הכאב מציע להגיע ליעוץ מסודר של מומחה עמוד שדרה על מנת להבין באופן מלא את חומרת הממצאים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה