תדירות השימוש במשקפי ראייה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

25/10/2014 | 13:57 | מאת: אנה

שלום, קיבלתי שתי המלצות שונות מבדיקות של שני אופטומטריסטים. שניהם אבחנו כי יש לי חצי מספר בשתי העיניים וחצי צילינדר. אופטומטריסט ראשון אמר לי שעליי לרכוש משקפיים עם המספר והצלינדר ולהרכיב אותם לאורך כל היום. ושאם לא ארכיב אותם אז בגלל המאמץ של העיניים שלי המספר יגדל. אופטומטריסט שני אמר שעליי לרכוש משקפיים ללא צלינדר (כי הצלינדר קטן) ולהרכיב את המשקפיים רק בקריאה, מחשב, טלוויזיה ונהיגה בלילות. הוא אמר שאין צורך להרכיב את המשקפיים תמיד כי זה יגדיל את המספר שלי. בעצם למעט האבחנה הראשונית, שניהם אמרו לי שני דברים סותרים לחלוטין. על מי עליי לסמוך? בעיקרון פעלתי לפי המלצתו של אופטומטריסט השני ורכשתי משקפיים ללא צלינדר ורק עם חצי מספר בשתי העיניים. אני מרכיבה אותם רק כאשר אני קוראת ומול מחשב כמו שהמליץ. האם אני פועלת נכון, או שעדיף שארכיב את המשקפיים לאורך כל היום? תודה

28/10/2014 | 20:21 | מאת: סטפני ישראלי

אנה שלום, אני לא רואה שום הצדקה לא לתת לך את המספר המלא (כולל צילינדר) במשקפיים, במיוחד שהתרומה של הצילינדר בחדות יותר מורגשת במספרים קטנים. אם אני מבינה נכון, מדובר במשקפיים הראשונים שלך, ואת מתחילה במספר נמוך, לכן אין שום מניע לתת את מלוא המספר. עלייה במספר אינה תלויה בהרכבה או אי הרכבת המשקפיים, אלא קשור בגורמים גנטיים וסביבתיים. אני אישית ממליצה להרכיב משקפיים כל הזמן, אבל את גם יכולה להרכיב אותם רק בשעת הצורך. חוץ מטישטוש ראיה, חוסר הרכבת המשקפיים גם יכולה לגרום לתופעות אסטנופיות כמו כאבי ראש, צריבה בעיניים וכד'

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע