מיפוי כבד וטחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/01/2009 | 17:13 | מאת: מור

שלום, לצורך בירור אם כבד הוא שחמתי בוצע מיפוי כבד וטחול. אציין כי יתר הבדיקות לא הראו כיוון חד משמעי לכבד שחמתי: מצד אחד אין הפטיטיסים אך מצד שני ערכי הכבד בדם מוגברים והטחול מוגדל. תוצאות המיפוי הן: "כבד: בגבולות הנורמה בגודלן הדגשה של שקע בין אונתי ושער בכבד. " - למה הכוונה? בנוסף נרשם: "ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקלי תוך כבד. הדגשה קלה בקליטה במח העצמות. למה הכוונה בשני משפטים אחרונים אלו? לגבי הטחול נרשם: "מוגדל במידה ניכרת, מרכז באופן מודגש את החומר. אורך צפלו-קאודלי 26 ס"מ". האם זה אומר שאורכו 26 ס"מ? מה זה צפלו קאודלי? לתשובתכם אודה מאוד, בברכה ובתודה, מור

31/01/2009 | 21:15 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המינוחים הרנטגנולוגים המתוארים אינם מקובלים ולא ניתן להסיק כל מסקנה מביטויים כגון "הדגשה של". מכל מקום הממצא המשמעותי היחיד שצריך להתיייחס אליו הוא הגדלת הטחול. אני מבין כי נלקחו בדיקות דם לסרולוגיה של הפטיטיס והן חזרו שליליות, האם נלקחו בדיקות דם נוספות כמו נוגדנים לשריר חלק או נודגנים למיטוכונדריה וכול' ? האם נעשה US דופלר על מנת לבדוק נוכחות של יתר ל.ד פורטלי? האם נעשה CT בטן? במידה וכל הנ"ל נעשה ועדין אין כיוון המסביר את ההפרעה בתפקודי הכבד יש צורך בביופסיה של הכבד.

04/02/2009 | 19:26 | מאת: גו'לי

יש לי ילד חייל ובבדיקה וצילומים בצהל קבעו שיש לו טחול מוגדל ברצוני לדעת מה זה טחול מוגדל ואיך זה נוצר ואיך הטיפול בזה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב