המוליזה בבדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/10/2007 | 00:44 | מאת: י.ג.

שלום, לאחר הפניה מגסטרולוג הלכתי לעשות בדיקת דם, ולאחר יומיים קיבלתי את התוצאה הבאה: Bilirubin Total - 1.5 ולצידה נכתב כי נמצאה המוליזה בדגימה. כמובן שאלך לרופא שלי ואדבר איתו על התוצאה בהקדם, אך מכיוון שחג ואני מתוח הייתי רוצה לדעת את משמעות הבדיקה וחומרתה. לצד תוצאות Fe-Iron ומס' נוספות נכתב כי לא ניתן היה לבצען בשל דגימה המוליטית. הייתי מעוניין לקבל "מידע ראשוני" כדי לאמוד על חומרת התוצאה. יצויין כי יום לפני הבדיקה הייתי שרוי במצב נפשי לא פשוט בשל חדשות מסויימות ולא ישנתי בליל הבדיקה - אליה הגעתי חלש ועם כאב ראש. תודה, י.ג.

07/10/2007 | 09:26 | מאת: ד"ר אריה אריש

כשהדגימה המוליטית אפשר לראות ערכי בילירובין גבוהים. ההמוליזה יכולה להיות קשורה לאופן נטילת הדגימה. יש לחזור על הבדיקה

22/05/2008 | 13:24 | מאת: אבי

בבדיקות דם נכתב נימצאה המוליזה קלה בבדיקה. מה המשמעות?

01/08/2008 | 17:07 | מאת: דוריס

ליד בדיקה K?+POTASSIUM ?B? תוצאה 4.7 רשום נמצאה המוליזה קלה בדגימה מה הפרוש אשמח לקבל תשובה תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב