שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/12/2016 | 17:17 | מאת: אפרת

יש לי אבן גדולה בכיס המרה מעל שני סנטימטר היא התגלתה באקראי ואינה עושה בעיות .. שאלתי היא האם מסוכן להשאיר את האבן או שצריך לנתח?

08/12/2016 | 12:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עקרונית, אבנים בכיס מרה שאינן גורמות לסימפטומים אינן מצריכות ניתוח. בהנחה מצבך הבריאותי תקין, ואין ברקע מחלות כמו סכרת או מחלות הקשורות במצב חיסוני ירוד, הרי שאבן גדולה בכיס מרה מהווה אינדיקציה יחסית לניתוח. יש סיכוי מוגבר שבעתיד היא תפריע, אך בהחלט הגיוני לא למהר להינתח ולהמתין עד להתקף הראשון של אבנים בכיס מרה ואז לגשת לניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב