ניתוח להסרת כיס מרה פוליפ 1 ס"מ

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/10/2016 | 09:15 | מאת: רועי

שלום רב, עקב התקף בצד ימין תחתון של הבטן לפני כחודש בו הרגשתי כי איני יכול לנשום מלווה בדקירות כמו דקירות סכין חדות, נשלחתי לצילומי US חוזרים בהם נתגלה (3 שנים לאחר שעברתי צילום US) כי הפוליפ שאובחן אצלי שלוש שנים לפני כן בכיס המרה והיה בגודל 0.7 מ"מ גדל ל1 ס"מ. יש לציין שלאחר הקאה הוקל הכאב... בכליה ימנית ישנה אבן בקוטר 0.5 מ"מ אולי ראוי לציין כאן שאובחנתי כחולה IBS לפני 11 שנים ומאז אני עם כאבי בטן חוזרים ונשנים... בעיקר קהים אך ישנם ימים בהם הכאבים מורגשים פי כמה ודיי משבשים את שגרת היום וזה כבר משך 11 שנים. לפני יומיים נתקפתי שוב כאבים במותן תחתונה צד ימין דקירות כשל סכין ללא הקאה עם נטילת קל בטן ואקמול הוקל ועבר. אתמול בבוקר רופאת המשפחה אמרה לי שסביר מאוד להניח שמדובר בהתקפים שמקורם דווקא באבן ולא מכיס המרה. שאלתי היא האם חובת ניתוח להוצאת הכיס בגודל 1 ס"מ ? מה ההשלכות באם לא מוציאים? אם מדובר בגביש כולסטרול ולאו דווקא בפוליפ אז האם ניתן לטפל בו ללא ניתוח? אני אדם בריא בד"כ... לתשובתך אודה שבת שלום, שנה טובה ורק בריאות

02/11/2016 | 11:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב הבטן אינו נגרם מנוכחות הפוליפ. ההמלצה להסיר כיס מרה עם פוליפ של 1 ס"מ ומעלה מבוססת על הסבירות שמדובר בפוליפ אמיתי ולא פוליפ של כולסטרול.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב