הדבקויות לאחר כריתת כיס המרה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/09/2016 | 20:37 | מאת: ליאל

שלום רב, לפני כחמש שנים הוצא כיס המרה. לאורך תקופות אני סובלת מכאבי בטן עליונה, נפיחות בטן, ובחילות. הכאבים נמשכים לאורך תקופות ארוכות ואני נוטלת פפברין ואומפרדקס. כבר פעמיים עברתי לאחרונה גסטרו ויצא תקין. כמו כן עברתי סיטי ואולטרא סאונד ללא ממצא. רופא מומחה בדק את הצילומים ואמר כי זה נראה כהדבקויות שלאחר הכריתה. לעניין הכאבים הם מתחילים לאחר אוכל-או לאחר יציאה. שאלתי איך מטפילם בהדבקויות אלה? .לתשובתך אודה, ליאל.

18/09/2016 | 12:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם כריתת כיס המרה נעשתה בשיטה לפרוסקופית או דרך חתך? האם עברת ניתוחי בטן קודמים? באופן עקרונית שיעור ההדבקויות לאחר ניתוח לפרוסקופי נמוך עד לא קיים, ובטח לאחר כריתת כיס מרה לפרוסקופית. במידה ואין לך ניתוחי בטן קודמים פתוחים, הרי שתיאורית ההדבקויות נראית לי פחות סבירה כסיבה לתלונותיך ויש לברר בכיוון אחר.

14/10/2016 | 07:34 | מאת: רועי

אשמח באם נדבר, אני מועמד לכריתת כיס מרה והייתי שמח אם נוכל לדבר... [email protected] תודה ושבת שלום...

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב