א.ס בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/09/2016 | 09:26 | מאת: רונאל

משהו מהממצאים מסביר כאבים מאחורי הצלעות התחתונות בצד שמאל? ממצאים: אולטרה סאונד בטן עליונה והחתונה: כיס מרה ודרכי מרה ללא אבנים, ללא הרחבה הכבד בגודל גבולי, ללא ממצא מוקדי. הטחול אינו מוגדל, מרקמו אחיד. הודגם טחולון. הלבלב לא מוגדל, ללא ממצא. הכליות במני, בגודל ובאנטומיה תקינים, ללא הידרונפרוזיס ללא גוש. מצד שמאל בקוטב התחתון הודגמה אבן לא חוסמת במימדים של 0.4 ס"מ כולל טוינקל ארכיטקט.

15/09/2016 | 20:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הממצא החריג היחיד בבדיקה הוא אבן קטנה בקוטב התחתון של הכליה, ללא סימני חסימה. השאלה היא איזה אופי יש לכאב, האם כמו צירים? חזק בעוצמתו? מה מיקום הכאב בצלעות התחתונות מאחור, ממש בגב או בצד?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב